MasterChef’te yayınlanan Ekşili Çorba Kahramanmaraş’ın güzel bir çorbasıdır. Peki, MasterChef Ekşili Çorba nasıl yapılır? ? Ekşili Çorba malzemeleri nelerdir? Haberimizde…
MASTERCHEF EKŞİLİ ÇORBA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağından biraz fazla yarma ( dövme )
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 bağ pazı ( pancar )
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sumak ekşisi ( limonda kullanılabilir )
Tuz
Pul biber
Nane
Tereyağı veya sıvı yağ
MASTERCHEF EKŞİLİ ÇORBA NASIL YAPILIR?
Nefis Yemek Tarifleri’ndeki tarifte, öncelikle mercimek ve yarma güzelce yıkanarak üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ve tuz eklenerek ocağa alınır. Ben haşlanmış nohut kullandığım için nohutu daha sonra ekliyorum ama siz haşlanmış nohut kullanmayacaksanız nohutu bir bardaktan biraz daha az olacak şekilde bu aşamada ekleyip birlikte pişirmeliyiz.
Çorbamızı ara sıra karıştırarak gerektiğinde su ilave etmeliyiz. Diğer tarafta pazılarımızı yıkayıp ince ince doğrayalım.
Mercimek ve yarma yumuşadığında nohutu eleyip biraz daha pişirdikten sonra pazıyı ekliyoruz, pazılarda pişince çorbanın kıvamını ayarlayıp ekşisi ve sarımsağı ekliyoruz 5 dakika kadar daha kaynatılıp ocaktan alıyoruz, üzerine yağ, pul biber ve nane ile hazırlanan sosu dökerek servis tabağına alıyoruz.