Masterchef'te yer alan ve Anadolu'da yapılan ve Osmanlı Dönemi'nden günümüze kadar gelen kuzu mutancana tarifi, MasterChef izleyicilerinin merak edip araştırdığı tarifler arasında yer almaya başladı. İçinde bulunan kuzu eti ve birçok besin değeriyle oldukça doyurucu bir yemek olan kuzu mutancana tarifini sizler için derledik. Peki, Kuzu mutancana nasıl yapılır? İşte 8 Kasım MasterChef 2020 kuzu mutancana tarifi ve malzemeleri.
Kuzu Mutancana Tarifi İçin Malzemeler
800 gr kuzu eti
100 gr arpacık soğan
50 gr soyulmuş iç badem
50 gr kuru kayısı
30 gr razaki üzüm
50 gr kurutulmuş mürdüm eriği
50 gr kuru incir
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı bal
Tuz
2 su bardağı ılık su
2 çay kaşığı sumak
Kuzu Mutancana Nasıl Yapılır?
Bol malzemeli yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Tencerede erittiğiniz tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak kavurun.
Ufak doğranmış soğanları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ilık suyu ekleyin ve kısık ateşte 45 dakika pişirin.
Üzüm, mürdüm eriği, bal ve tuzu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Başka bir tavada sıcak suda haşlanmış badem, jülyen doğranmış incir ve kayısıyı soteleyin. Üst kısmını kekik ile süsleyin.
Kuzu mutancanayı, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.
Kuzu Mutancananın Püf Noktaları Nelerdir?
Kullanacağınız etin orta yağlı olmasına özen gösterin ve buzluktaysa önceden çıkartıp çözünmesini bekleyin.
Eti pişirmeden önce oda sıcaklığında bir süre dinlendirin. Böylece lezzeti artacaktır.
Kuru meyve ve kuzu etini ayrı kaplarda pişirin. Servis etmeden önce birleştirip karıştırabilirsiniz.
Soğanın yanı sıra patates ve domates kullanabilirsiniz. Fakat kullanacağınız sebzelerin ufak boyutlarda olmasına dikkat edin.
KAYNAK: ACUNN.COM