KIŞ KAPIYA DAYANDI

KIŞ KAPIYA DAYANDI

KIŞ KAPIYA DAYANDI

Yurdun büyük bölümü yağışlı ve soğuk havanın etkisine girdi. Yüksek kesimler beyaza büründü...  
 
Uludağ ve Kartalkaya’ya ilk kar düştü. Kar kalınlığı Uludağ’da 3, Kartalkaya’da ise 8 santimetreye ulaştı. Kartalkaya’da kar yağışı nedeniyle, çok sayıda araç, kar ve buzlanma nedeniyle yolda kaldı. Uludağ’da karın yağmasına en çok sevinen ise tatilciler oldu.

Yağmurun ardından kar geldi
Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan yağışlı havanın hafta boyunca devam etmesi beklenirken, sıcaklık kuzey ve batı bölgelerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacak. Marmara’nın kuzey ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz’de sağanak yağış görülecek. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde ise karla karışık yağmur ve kar etkili olacak.

İstanbul’da trafik kilitlendi
Öte yandan İstanbul ve Ankara’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Bağcılar’da viyadük bariyerlerinde asılı kalan TIR nedeniyle TEM’de trafik 3 saat kilitlendi. Balıkesir’in Bandırma ilçesi açıklarında bir balıkçı teknesinin alabora olması sonucu Sezgin Doğan öldü. Kayalıkların arasında ağır yaralı olarak bulunan tekne sahibi Adem Yılmaz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, kurtarılan balıkçı Ömer Gezer’in tedavisi sürüyor. Marmaris’te de bir balıkçı teknesi battı.

Bodrum’da 2 tekne karaya oturdu
Muğla’nın Bodrum ilçesi Kumbahçe açıklarındaki 2 tekne yağış ve rüzgar nedeniyle karaya oturdu. “Tumlaren” ve “Flying Carpet” adlı teknelerin kurtarılması için harekete geçilirken, kendi imkanlarıyla karaya çıkan tekne sahiplerine ulaşılmaya çalışılıyor. Muğla, Marmaris ve Fethiye’de de etkili olan sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.