Kılıçdaroğlu: Dünkü çocuk gemi alamaz

Kılıçdaroğlu: Dünkü çocuk gemi alamaz

Kılıçdaroğlu: Dünkü çocuk gemi alamaz

CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu, “Çağdaş bir ülkede naylon faturacı biri maliye bakanı olmaz, daha dünkü çocuk gemi almaz!” dedi. 

Müslümanlıkla hiçbir ilgileri yok
CHP Grup Başkanvekili AKP’ye yüklenerek, “Daha dünkü çocuk gemiler alıyor. Bunlar din, iman söylemiyle sade insanların en temiz duygularını din adına sömürüyorlar” dedi


CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin yeni bir ulusal kurtuluş savaşını başlatması gerektiğini” söyledi. Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Belediyesince düzenlenen “Cumhuriyet Söyleşileri” ne katılarak, “Türkiye Nereye Gidiyor?” konulu bir konuşma yaptı. Karşıyaka Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen söyleşiye katılımın yoğun olması nedeniyle bazı sıkıntılar yaşandı.

Naylon faturacı Bakan
Konuşmasını ayakta yapan Kılıçdaroğlu, sözlerine, “Belki sizlere iyi bir tablo çizmeyeceğim, ama şunu iyi bilin; sizin gücünüz bu tabloyu ters yüz edecek. Aksi takdirde hepimiz tarihe hesap vermek zorundayız” diyerek başladı. AKP’ye eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, “çağdaş, demokratik, gelişmiş bir ülkede, naylon faturacı bir kişinin asla maliye bakanı olmaması gerektiğini” söyledi. “Daha dünkü çocuğun gemiler aldığını” kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bunlar din, iman söylemiyle sade, dürüst, namuslu, Tanrı’ya inanan, ibadetini yapan insanların en temiz duygularını din adına sömürüyorlar. Bunların Müslümanlıkla kesinlikle ilgisi yok. Müslümanlıkla ilgili olduğunu söyleyenlerin Hazreti Ömer adaletine inanmaları lazım” diye konuştu. AKP’nin, “sosyal değil, sadaka devlet yarattığını” savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

‘Gerçek Müslüman biziz’

“Bizi farklı inançtaymışız gibi gösteriyorlar. Sanki bizim dini duygularımız yokmuş gibi gösteriyorlar, ama gerçek Müslüman biziz. Çünkü biz kul hakkı, fakir fukara hakkı yemiyoruz.” Kılıçdaroğlu, terörle ilgili de şu görüşleri dile getirdi: “Şunu açık ve net söyleyelim; PKK bir Kürt hareketi değildir. Sakın ola ki öyle düşünmeyin. PKK; Batılıların, ABD’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin başına musallat ettikleri terör örgütüdür.”  (AA)


Karşıyaka Belediyesi’nce düzenlenen “Cumhuriyet söyleşileri” ne katılan Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP İzmir İl Gençlik Kolları üyelerince Deniz Feneri vurgununu sembolize eden tablo hediye edildi.

Hukukun katledildiği dava
Konuşmasının sonunda katılımcıların sorularını da yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Ümraniye davasına ilişkin şunları söyledi: “Bunu bir hukuk davası olarak görmek mümkün değil, bu bir siyasi davadır. AKP’ye karşı muhalefeti başlatan insanların belli suçlarla içeri alınmaları, onlara gözdağı verilmesi. Başka da bir özelliği yok bu davanın. Bu dava başladığı yerde bitmiştir. Bu dava artık siyasi davadır. Bu dava hukuk davası olmaktan çıkmıştır. Bu dava hukukun katledildiği bir davadır. Ergenekon davası budur. Hayatı boyunca bir araya gelmeyen insanlar nasıl olur da kalkar darbe yapar. Ben hayatımda ilk defa emekli paşaların darbe yaptığı bir söylem duyuyorum ve bir iddianame okuyorum. Eğer 35 tane el bombasıyla bu ülkede darbe yapılacaksa mesele bitmiştir.” Ülkede “AKP demokrasisi” olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ama eğriye eğri, doğruya doğru, son işkencede öldürülen bir gencimiz dolayısıyla Adalet Bakanı’nın özür dilemesi Türkiye’de bir ilktir ve doğrudur. Bu çok önemli bir olaydır. Keşke gerçekten de suçlular yargının önüne çıksa” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, insan onurunun korunması için herkesin işkenceye karşı çıkması gerektiğini belirterek, “Hele işkence sonucu ölüm daha da vahimdir. Geçmişte bu olaylar hep kapatıldı, ama kapatılmamalı. Bunların üstüne el birliğiyle gitmeliyiz. İşkenceyi yapanlardan da mutlaka hesap sormalıyız” dedi.