Kargaları CD ile kaçıracaklar

Kargaları CD ile kaçıracaklar

Kargaları CD ile kaçıracaklar

Kocaeli’nde karga savası
Tanesi 600 dolardan 6 cihaz satın alarak “Kargasavar sonik sistemi” kurdular yine de baş edemediler.Kocaeli’nin merkez Saraybahçe Belediyesi, kent merkezini mesken tutan kargalara savaş açtı. Demir yolunun kent merkezi dışına çıkarılmasıyla yaya yolu yapılan güzergahın kenarındaki çınar ağaçlarına konarak, çevreyi ve yoldan geçenleri kirleten, çıkardıkları seslerle de çevre sakinlerini rahatsız eden kargalar büyük sorun yaşatıyor. Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Eylül ayı sonunda gelen ve Mart ayı sonunda göç eden kargalarla mücadele için 2004 yılında tanesi 600 dolardan   6 cihaz satın alarak “kargasavar  sonik sistemi” kurduklarını ancak  vatandaşların sesten rahatsız olması üzerine cihazları söktüklerini söyledi. Yenice, şimdi de bazı ağaçları projektörlerle aydınlatarak, bazılarına yansıtıcı özelliğinden faydalanmak için CD’ler takarak, bazılarına da hareketli lazer ışını göndererek deneme yapacaklarını söyledi.

Maliyeti çok az olacak

Bin 200 metrelik güzergah boyunca 100 çınar ağacının her birine 40-50 CD asarak uygulama yapacaklarını kaydeden Yenice, “4-5 bin eski CD’ye ihtiyaç var Etkili olması halinde diğer ağaçlara da CD asacağız” diye konuştu.

Özellikle akşam saatlerinde ağaçların altından geçerken tedirgin olan vatandaşlar, başlarını gazete veya kitaplarla korumak zorunda kalıyor.