İnsanların gerek hasta olmadan önce gerekse sağlık sorunlarına çözümler için doğal besinlere yönelme süreci sürüyor.
Hindibaba otunun kanser oluşumuna karşı önleyici olarak önerilen bitkiler arasında yer alması dikkat çekti.
KANSER NEDİR?
Kanser, anormal hücrelerin hızla bölünerek diğer doku ve organlara yayılıp onları istila etmesiyle ortaya çıkan geniş bir hastalık grubudur. Bilinen 200’den fazla kanser türü vardır ve hızlı büyüyen kanser hücreleri tümörlere sebebiyet vererek vücudun düzenli işleyişini de engeller. Hücrelerin hızla büyümesi sonucu meydana gelen iyi huylu, kötü huylu ve prekanseröz (premalign) tümörler söz konusudur.
HİNDİBA OTU NASIL TÜKETİLİR?
Hindiba, yaprakları salata ve yemek yapımında kullanılan bir bitkidir.
Tadı biraz acımsıdır.
Bitkinin kökü, çiçeği ve sapı, çeşitli sağlık sorunlarına iyi gelir.
Hindiba, bitki çayı olarak da tüketilebilir. Diğer bitki çayları gibi, kaynar suya atıp 5-6 dakika bekletip süzerek içebilirsiniz.
Bitkinin kurutulmuş kökünden yapılan hindiba kahvesi de popüler bir içecektir.