Kadıköy'de derbi heyecanı

Kadıköy'de derbi heyecanı

Kadıköy'de derbi heyecanı

Avrupalı derbi
Devler Ligi’ndeki iki temsilcimiz F.Bahçe ile Beşiktaş, Kadıköy’de kozlarını paylaşacak.Üç neticenin de sürpriz sayılmayacağı karşılaşmanın gerçek galibi dostluk olacak

Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy’de karşı karşıya geliyor. Ligde iyi bir çıkış yakalayan Sarı Lacivertliler, rakiplerini dört yıldır sahasında yenemiyor. Siyah Beyazlılar ise son Ç.Rize mağlubiyetini unutturmak ve Şükrü Saracoğlu’nda yenilmezliğine bir yenisini eklemek istiyor. Ev sahibi takımda  Kezman, konuk takımda ise İ.Toraman, İ.Akın, Nobre ve Gökhan sakat oyuncular.
319. randevu
İki ekip arasında 28 Kasım 1924 tarihinde, F.Bahçe’nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 83 yıllık ezeli rekabette Beşiktaş’ın galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor. Bugüne dek yapılan 318 maçta Beşiktaş 118, F.Bahçe ise 116 galibiyet aldı. Sarı Lacivertliler’in 428 golüne, Kartal 401 golle karşılık verdi. Ligde oynanan 100 maçta ise Beşiktaş 34, Kanarya’nın ise 33 kez galip gelmiş.

Yenilmez armada
F.Bahçe, son 15 resmi maçında yenilgi yüzü görmedi. Ligdeki ilk hafta maçında İstanbul BŞB’ye 2-0’lık mağlubiyetin ardından, ligde 9, Avrupa’da 5 ve kupada da 1 olmak üzere toplam 15 resmi maça çıkan Sarı Lacivertliler, hiç yenilmedi. F.Bahçe, 15 maçta 8 galibiyet, 7 beraberlik elde etti.

İki takım da 7’şer gol attı
İki takım da birbirlerine karşı en farklı skorlu galibiyetlerini 7’şer golle aldı. F.Bahçe, 1958’de oynanan özel maçta 7-0 kazandı. Beşiktaş ise 1941’deki özel karşılaşmada ezeli rakibini 7-1 yenmeyi başardı. 1990 yılındaki maçta Beşiktaş, Kanarya’yı 5-1 yenerken 1987’de Kartal 4-0’lık skor elde etti.

Tarihe geçen maç
17 Nisan 2005’de Saracoğlu-’ndaki maçta Beşiktaş kalecisi 80.dakikada kırmızı kart gördü. 3 oyuncu değişiklik hakkını kullandığı için kaleye golcü oyuncu Pancu geçti. Uzatmalarla 18 dakika kaleyi koruyan Rumen futbolcu, sadece penaltıdan bir gol yerken, Beşiktaş sahadan 4-3 galip ayrılmıştı.

Her Beşiktaşlıya bir polis!
Kadıköyde oynanacak derbi için çok sıkı güvenlik tedbirleri alınıyor. Siyah Beyazlı taraftarlara ayrılacak 2500 kişilik tribünü  2500 polis koruyacak. Başka bir deyişle, her Beşiktaşlı taraftarı bir polis düşecek.

Fener’den Arzuman’a tepki
F.Bahçe, derbi maça İsmet Arzuman’ı görevlendiren Merkez Hakem Kurulu’na tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Daha önce yönettikleri birçok maçta verdikleri standart dışı kararlar ile spor kamuoyunun haklı tepkisini ve eleştirisini toplamış hakemlerden biri olan Sayın İsmet Arzuman’ın böylesine önemli ve zorluk derecesi olan bir maçta MHK tarafından görevlendirilmesinin objektif olmadığı kanaatindeyiz” denildi.

Kazanmamız çok önemli
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, derbi maçın kendileri için çok önemli olduğunu, oyunlarını rakibe kabul ettirip karşılaşmayı kazanan taraf olacaklarını söyledi. Zico, “Galibiyetle ayrılmamız gerekiyor. Evimizde oynayacağımız bir maçtan galibiyetle ayrılmamız, hem ligdeki durumumuz, hem de ezeli rakibimizin önüne geçmemiz adına çok önemli. Kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız” dedi. Brezilyalı hoca, Hakem kararlarına, dış etkenlere takıldığınız zaman, asıl yapmanız gereken şeyi unutursunuz. Bizim işimiz futbol oynamak “ diye konuştu.

Tek hedef galibiyet
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe maçını kazanmaktan başka bir düşünceleri olmadığını söyledi. Sağlam, “Liverpool maçı öncesi buradan alacağımız bir galibiyet bizim için büyük moral olacak. Rakibimiz çok kaliteli oyunculardan kurulu bir ekip. Önlem almaya kalksam sahaya 22  futbolcuyla çıkmam gerekir. Bu olamayacağına göre, alan savunmasına önem vererek, cesur ve saldırgan bir oyun yapısı içinde olacağız” dedi.