Hamaney’in son mesajı dikkat çekti

Hamaney’in son mesajı dikkat çekti

Dünyanın gözü kulağı İran’ın İsrail’e yapacağı karşı saldırıya çevrilmişken İran dini lideri Hamaney’den dikkat çeken bir paylaşım geldi.

İsrail’in Gazze’deki katliamlarının ardından Orta Doğu ülkelerinin başkentlerinde düzenlediği suikastlar bölgedeki tansiyonu hayli yükseltti. Hamas lideri Haniye’nin Tahran’da suikasta uğramasının ardından İran’dan intikam yeminleri ardı arkasına geldi. Bütün dünya İran’ın nasıl bir karşılık vereceğini merak ediyor.

HAMANEY’İN SON MESAJI DİKKAT ÇEKTİ

Tahran’dan suikast sonrasında yanıtlarının şiddetli olacağı belirtilirken saldırının yeri ve zamanına ilişkin bir açıklama gelmedi. Hal böyle olunca ABD, müttefiki İsrail’i korumak için bölgedeki askeri gücünü her geçen daha da artırmaya devam etti.

ekran-goruntusu-2024-08-08-095817.png

Gelişmeler bu şekilde sürerken İran’ın dini lideri Hamaney’den dikkat çeken bir paylaşım geldi. X hesabından Netanyahu’nun ateşler içinde olduğu bir görseli paylaşan Hamaney şu notu paylaştı:

"İsrail; Cinayette Olimpiyat rekoru sahibi...

Siyonist rejim, terör, zulüm ve tuhaf suçlarla dünya insan suçları tarihine yeni bir standart bıraktı.

Bugün beşikteki çocukların, çocukların, kadınların ve hastanelerdeki hastaların üzerine Siyonist ağır bombalar atılıyor."

ekran-goruntusu-2024-08-08-091926.png

guzymllxgaalb12.jpeg

ORTADOĞU’DA GERİLİM BİTMİYOR

7 Ekim 2023 tarihinde Hamas güçlerinin İsrail’e düzenlediği Aksa Tufanı harekatı sonrasında İsrail ile Hamas arasında başlayan kanlı savaş aradan geçen neredeyse 1 yıla rağmen hiç durmadan devam ediyor.

Hem İsrail içinden hem de birçok ülkede yapılan protestolarda İsrail’in savaşı bitirmesini talep etse de Netanyahu hükümeti savaşın tansiyonunu yükseltecek adımlardan geri durmuyor. Gazze’de 40 bin kadar sivilin hayatını kaybetmesine neden olan savaşın bölgeye yayılma ihtimali mevcut.

Son olarak İsrail’in çevre ülkelere saldırması, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah’ın komutanlarından Fuad Şükür, Hamas liderlerinden Haniye’nin ise İran’ın başkenti Tahran’da suikasta kurban gitmesi ile bölgedeki tansiyon zirveye çıktı.

İlgili Haberler