Güneyde yaz, batıda kar

Güneyde yaz, batıda kar

Güneyde yaz, batıda kar

Güneyde yaz batıda kar
Antalyalılar güneşin ve denizin keyfini çıkarırken, yurdun batısı karlar altında. Cumartesi tüm yurtta yağış var.
Türkiye’nin batısı ve doğusunda kar yağışları etkili olurken, hava sıcaklığının 20 dereceye kadar yükseldiği Antalya’da yazdan kalma günler yaşanıyor. Konyaaltı plajında vatandaşlar güneşlenerek denize girmeyi tercih ederken, bazıları da sahilde yürüyüş yaptılar. Kocaeli’nin Maşukiye Beldesi’nde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle 1640 rakımlı Kartepe Tepesi’nde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Soğuk ve yağışlı hava yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde etkisini sürdürecek. Karadeniz bölgesinin iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar görülecek.

Şemsiyeleri hazırlayın

Yurdun batı kesimleri 10 Kasım Cumartesi günü Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisine girecek. Cumartesi günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz, akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batısında yağmur ve sağanak şeklinde yağış görülecek.

Maşukiye kar ile başka güzel
Kocaeli’nin Maşukiye Beldesi’ne bağlı Kartepe Tepesi’nde etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 15 santimetreye çıktı.