Flaş... Flaş... Özgür Özel’den Erdoğan’a emekli teklifi

Flaş... Flaş... Özgür Özel’den Erdoğan’a emekli teklifi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Burdur'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a emekli teklifi geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur'da yaptığı konuşmada, AKP iktidarının ekonomi politikalarını emekli aylığı ve üreticiler üzerinden eleştirdi.

Özel, belediyelerin SGK prim borçlarına ilişkin tartışmalarını yorumladı.

Özgür Özel açıklamasında, "En düşük emekli maaşını 17.500 TL yapın, bütün SGK borcunun ödeyelim" ifadelerini kullandı.

ozgur-ozel-den-hukumete-tepki-sadece-rantcilar-kazaniyor-1.webp

"NE KAYBEDİLDİYSE ORADA BULUNACAK"

Özel'in açıklamaları şu şekilde:

"Sen yandaş müteahhide 660 milyar buluyorsun, 20 milyona yakın emekliye 100 milyar bulamıyorsun. Bugün eğer o 660 milyarı çarçur etmese her emekli 17 bin 500 lira alabilir. Her asgari ücretli enflasyon zammı alabilir. Her çiftçinin her esnafın da kredi faizi silinir, vadelere bölünebilir. Halk Bankasından kredi çekmiş adam. Pandemide düşük faizle. Öderken faizi artırıyorlar. Bakın pandemide KGB’den dünyanın en ucuz kredisini zenginlere dağıttılar. Adam aldı yat aldı, özel uçak, yalı aldı hepimizin parasıyla. Pandemide Halk Bankası’ndan esnaf kefalet kredisi çekenin faizini yüzde 9’dan 25’e çıkarıyorlar öderken. O yüzden bir tarafa para bulan varsa, bir tarafa para bulamıyorsa nedir bu iktidar? Emeklinin, işçinin, çiftçinin değil, zengin müteahhidin iktidarı olmuştu.

Çok basit bir hesap var. Burdur’daki emeklilere söylüyorum; bu iktidar geldiğinde en düşük emekli aylığı 8 çeyrek altın alıyordu. İkna olmayan gitsin kuyumcuya sorsun. Ben 22 yıl önce bu maaşı alıyordum o gün çeyrek altın kaç paraydı? Bugünkü emekli maaşı 3 çeyrek altın alıyor. 5 tane çeyrek altın kayıp. ‘Alamıyorum, alamıyorum’ diyor. Bak alamıyorsun, bir tane çeyrek altın düşünürsen aklın çıkar. Ne yaparsın? Eve giderken çeyrek altın alsan. Gittin, baktın çantada yok. Emekli ablam bir çeyrek altın almış kuyumcudan, evde çantada yok. Aklı çıkar, bütün yolu gezer, arar. Nerede kaybettim diye. Doğru mu? Şimdi bak, bir emekli değil, her emekli, bir sefer değil, her ay, bir altın değil, beş altın kaybetmiş. Nerede kaybettik diye arayacak mısınız? Dolaşın, bakın nerede kaybettiniz? Vallahi de billahi de seçim sandığında kaybettiniz. AK Parti geldi, seçim sandığında aylık beş çeyrek altını kaybettiniz. Küçücük bir kız çocuğu küpesini düşürse gider, kaybettiği yerden bulur. Sizin de kaybettiniz yer sandıksa, bunun bulacağı yer yine sandık. Seçim sandığına gidilecek, ne kaybedildiyse orada bulunacak."

"BÜTÜN BORCUMUZU KAPALIM"

Özel, daha sonra İl Belediye Başkanları Toplantısı'nda gündemi değerlendirdi.

Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatının ardından CHP'li belediyelere SGK prim borcu bildiriminin yapılmasına ilişkin tartışmalara değindi.

Özel, "Ver emekliye 17 bin 500 lira bütün borcumuzu kapatalım" dedi.

İlgili Haberler