Final için son şans

Final için son şans

Final için son şans

Helal olsun size
Finali kaçıran Ampute Milli Takımımız, Brezilya’yı üstün ve güzel bir oyundan sonra mağlup etmeyi başardı ve dünya üçüncüsü oldu.


Türkiye dünya 3’üncüsü
Dünya Ampute Futbol Şampi-yonası’nda, Ay yıldızlılar, Brezilya’yı  maçın uzatma dakikalarında attığı golle mağlup ederek büyük bir başarıya imza attı.

DÜNYA Ampute Futbol Şampiyonası’nda, Brezilya’yı uzatma dakikalarında attığı golle 1-0 yenen Türkiye, üçüncü oldu. Çekişmeli geçen maçın normal süresi 0-0 sona erdi. 10’ar dakikalık uzatma devrelerinin ilkinde her iki takım oyuncuları gol atmayı başaramadı. Türkiye, ikinci uzatma devresinde, maçın 66’ncı dakikasında Nurettin Balkaya’nın golüyle maçtan galip ayrıldı. Brezilya 4’üncü oldu. Maçın tek golünü atan Nurettin Balkaya, takımına dünya üçüncülüğü kazandırdığı için kendisini dünyanın en mutlu insanı hissettiğini, sevincinden ötürü duygularını daha fazla dile getiremediğini söyledi. Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci de hırsın sahaya yansıması sonucunda gelen galibiyetle çok mutlu olduğunu ifade etti.

Haluk Ulusoy’dan kutlama
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Ampute Milli Takımı’nı kutladı. Yazılı açıklama yapan Ulusoy, “Büyük bir özveri, büyük bir mücadele vererek he-pimizi sevince boğan gurur çocuklarımızın bu başarısıyla ne kadar övünsek azdır. Futbolun bu özel insanlarını, gerçek birer futbol kahramanı olarak görüyor, hepsini alınlarından öpüyorum” dedi.
Ay Yıldızlı takımımız Brezilya karşısındaki alınan galibiyetle büyük sevinç yaşadılar.

Ya yeneceğiz
ya yeneceğiz

Norveç’i deplasmanda yenerek Avrupa Şampiyonası için yeniden umutlanan A Milli Takımımız, gruptaki en kritik maçında Bosna Hersek önüne çıkıyor. Ay Yıldızlı ekibimizin tek hedefi galibiyet

MİLLİ Takım, tarihinin belki de en kritik maçlarından birine çıkıyor. Rakip ise bize ilk maçta yenilgiyi tattıran Bosna Hersek. İnancımız tam. Alacağımız üç puanla, kendi kaderimizi kendimiz belirlemiş olacağız. Takımda sakat ve cezalı futbolcuların bulunmasını dert etmiyoruz. Çünkü bu maçta kim görev alırsa alsın en iyisini yapacağına yürekten inanıyoruz. En büyük silahlarımızdan biri de tribündeki taraftarlarımız.

Ay Yıldızlı takımımızdan yeni bir zafer bekliyoruz. 

Kolay teslim olmayız
Bosna Milli Takımı’nın kaptanı Zvjezdan Misimoviç’le arkadaşımız Vedat Vatansever konuştu. Misimoviç, galibiyet için geldiklerini söyleyerek, “Genç bir kadroyla geldik. 6 as futbolcumuzu bu maça getirmedik. Benim gruptaki favorim Türkiye’ydi. Norveç grubumuzun en kötü takımı. Maçın favorisi Türkiye. Ancak kimse bizim kolay teslim olacağımızı zannetmesin. 90 dakika mücadeleyi elden bırakmayacağız. Sahadan en iyi sonuçla ayrılmaya çalışacağız. Bu karşılaşma bizim için vitrin maçı olacak. İki kardeş ülkenin mücadelesinde dostluk kazansın” dedi.

Kaptan Zejezdan Misimoviç, arkadaşımız Vedat Vatansever’e ilginç açıklamalarda bulundu.

442’nci karşılaşma
A Milli Futbol Takımı, bugün  442. karşılaşmasına çıkacak. Milliler, 231’i resmi, 210’u özel olmak üzere geride kalan toplam 441 maçta, 152 galibiyet, 105 beraberlik alırken, 184 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlılar,  564 gol atarken, kalesinde 684 gol gördü.

Terim’in 66. sınavı
FATİH Terim, bugün 66. milli sınavına çıkacak. Ay-yıldızlılar, Terim yönetiminde 65 maçta, 30 galibiyet, 19 beraberlik, 16 yenilgi alırken, 96 gol attı, 73 gol yedi.

NASIL GİDERİZ
Grupta son maçlara ikinci sırada başlayan Türkiye, Bosna-Hersek’i yenmesi durumunda 2008 Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazanacak. Türkiye, Bosna-Hersek’i yenememesi durumunda ise Malta’da oynanacak Malta-Norveç maçının sonucunu bekleyecek. Her iki maçın da berabere bitmesi durumunda gülen taraf yine Türkiye olacak. Türkiye berabere kalıp, Norveç kazanırsa, bu kez Norveç finallere adını yazdıracak. Türkiye Bosna-Hersek’e yenilir, Norveç de Malta ile berabere kalırsa iki ülke milli takımlarının puanları eşitlenecek. Ancak, Norveç ile ilk maçta 2-2 berabere kalıp, ikinci maçı 2-1 kazanan Türk Milli Takımı, ikili averajda üstünlük sağladığı için budurumda da finallere adını yazdıracak.


PUAN DURUMU
TAKIMLAR O G B M A Y P Av.
1.Yunanistan 11 9 1 1 23 9 28 14
2.TÜRKİYE 11 6 3 2 24 11 21 13
3.Norveç 11 6 2 3 23 10 20 13
4.B.Hersek 11 4 1 6 16 21 13 -5
5.Moldova 12 3 3 6 12 19 12 -7
6.Macaristan 11 4 0 7 10 20 12 -10
7.Malta 11 1 2 8 9 27 5 -18

DİĞER MAÇLAR
Malta-Norveç, Macaristan-Yunanistan