Et pişirmenin sırrı açıklandı

Et pişirmenin sırrı açıklandı

Uzmanlar et pişirmenin püf noktalarını açıkladı.

Kurban Bayramı dolayısıyla et pişirmenin püf noktaları merak ediliyor.

Uzmanlar sağlık açısından eti ızgarada pişirmeyi tavsiye ediyor. Hem vitaminli hem de yumuşak bir etin sırrını veren uzmanların uyarıları şöyle:

Et ızgarada pişirilirken önce harlı, sonra ağır ateşte pişirilmelidir. Böylece kabuk yapan etin kıymetli suyu dışarıya çıkmaz. Izgara hafif ateşte yapılır. Etler buzdolabından alındıktan sonra biraz bekletilir ve tuzu, ızgara yapıldıktan sonra serpilir.

Tencere kebaplarında tarçın ya da karanfil kullanılabilir. Karabiber her türlü kuşbaşı ete yakışır.

Kebaplar ve yahnilerde et ilk önce biraz yağ ilavesiyle hiç su konulmadan, bıraktığı suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Fazla esmerleşmemeli.

Et tek başına pişecekse çok az sıcak su eklenir. Bu şekilde pişirilirse tuz kesinlikle baştan atılmaz, çünkü eti sertleştirir.

Proteini artırmak için içine çeşitli sebzeler (kereviz, havuç, soğan, sarımsak vb.) ekleyebilirsiniz. Haşlama sonrasında bu sebzeler etle beraber servis yapılabilir veya ezilerek et suyuna katılıp çorbada kullanılabilir.

Etler fırında sebze ilavesiyle pişirilirse hem yumuşak olur hem de vitamin kaybı olmaz.

İlgili Haberler