Eski AKP'li belediyeden personeline sosyal medya fişlemesi.

Eski AKP'li belediyeden personeline sosyal medya fişlemesi.

Yerel seçimlerde AKP'den Yeniden Refah Partisi'ne geçen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin AKP yönetiminde olduğu dönemde, eski başkan Zeynel Abidin Beyazgül'ün daire başkanlarının sosyal medya için rapor tuttuğu öğrenildi.

Geçtiğimiz dönem AKP'li belediye başkanı tarafından yönetilen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde sosyal medya fişlemesi yapıldığı ortaya çıktı. Daire Başkanlarının Belediye başkanı ve Büyükşehir Belediyesi'ne ne kadar beğeni ve retweet yaptıklarının kayıt altına alındığı belirtildi.

YRP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk 100 gününü değerlendirdi. Gülpınar, AKP'li eski belediye başkanı Başkan Zeynel Abidin Beyazgül döneminde daire başkanlarının ne kadar beğeni ve retweet yaptığının çetelesinin tutulduğunu ifade etti.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; Gülpınar, "Bir arkadaşımızın dolabında bu dosyayı bulduk, 'Nisan 2021 Sayın Başkan ve Büyükşehir Belediyesi RT Beğeni Raporu Daire Başkanları' isimli dosya" diyerek, şunları ifadeleri kullandı:

"Daire başkanlarının çetelesi tutulmuş. Hangi daire başkanı kaç beğeni yapmış, kaç retweet yapmış, raporu tutulmuş. Ben inanmıyorum Zeynel Bey'in böyle bir talimat verdiğine. Benim tanıdığım, bildiğim Zeynel Bey böyle bir talimatı vermez. Bunu bir işgüzar yaptı; belki Zeynel Bey'e yaranmak için, belki gözüne girmek için. Ben bu adamı niye savunayım ki? Zeynel Bey talimat verdiyse facia ama kesinlikle inanıyorum, bu bir işgüzarın işi. Demek ki sizden habersiz de birileri bir şeyler yapabiliyor, her şeyi sahiplenmeye gerek yok."

175783.jpg

dd.jpg

ekran-alintisi.jpg

ss-001.jpg

İlgili Haberler