Duruşma için büyük salon buluruz

Duruşma için büyük salon buluruz

Duruşma için büyük salon buluruz

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ümraniye davasının ilk gününe damgasını vuran salon sorununun önümüzdeki günlerde aşılacağını açıkladı.  

Şahin, suçu sanık avukatlarına attı
Duruşma salonunun küçüklüğüyle ilgili eleştirileri cevaplayan Adalet Bakanı, “Her sanığın
10 avukatı var. Hakimler, avukat sayısını 3’le sınırladı. Gelecek duruşmada sorun çıkmaz” dedi

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ümraniye davasının görüldüğü Silivri Cezaevi’ndeki duruşma salonunda ilk gün yaşanan krizin sorumlusu olarak savunma avukatlarını gösterdi. HSYK toplantısının çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Şahin, hakimlerin talepleri doğrultusunda kampus içindeki duruşma salonunun hazırlanması için 385 bin YTL harcadıklarını söyledi. İlk gün yaşanan sorun ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştüğünü anlatan Şahin, “Kiminin 8, kiminin 10 avukatı var. Bunların birden salona gelmelerinden kaynaklandığını bana Cumhuriyet Başsavcımız ifade etti. Nitekim bunun üzerine ilgili mahkeme heyeti bir karar alarak ’her sanığın en fazla 3 tane avukatı olacak’dedi. Dolayısıyla perşembe gününden itibaren buna benzer sorunları yaşamayacağımızı umuyorum” diye konuştu.


Vural: Salonu hazırlamak hükümetin işi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ümraniye davasının ilk gününde yaşanan sorunlardan hükümetin sorumlu olduğunu öne sürerek, “Yargıcın bu konuda yapacağı bir şey yok. Yargıyı bu yönüyle baskı altına alıyorlar” dedi. Vural, TBMM’de yaptığı açıklamada, ilk duruşmada yaşananları özensizlik olarak niteleyerek, “Salonu hazırlamak hükümetin işidir. Davayla ilgili hazırlıklar iyi yapılmalıydı. Bu konuda yargıcın yapacağı bir şey yok. İlk gün yaşananlar tam bir keşmekeşti” diye konuştu.


Esnaf daha organize!
Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki adliye binasında önceki gün başlayan Ümraniye davasına en iyi seyyar satıcıların hazırlandığı görüldü. Mahkeme salonunun içinde yer darlığı karmaşası, dışarıda ise seyyar tuvaletlerin konulmaması nedeniyle tuvalet rezaleti yaşanırken, oluşacak kalabalığı çok iyi öngören seyyar satıcılar ilk günde bir savcı maaşından fazla para ka
zandı. Köfte, sucuk ekmek, sandviç, çay, meşrubat gibi gıda maddelerini satanların yanı sıra bayrak, kaşkol ve şapka satanlar en az 2 bin 500 - 3 bin YTL ciro yaptı. Duruşma, Silivri ekonomisini de canlandırdı. Yaz aylarında turizmin getirdiği hareketten sonra sessizliğe bürünen ilçeye dava nedeniyle yüzlerce gazetecinin akın etmesi adeta yaz günlerini hatırlattı.