Diri diri yandılar

Diri diri yandılar

Diri diri yandılar

Almanya’da Türklerin oturduğu binada çıkan yangında 5’i çocuk 9 kişi hayatını kaybetti.

Almanya’nın Ludwigshafen kentinde Türklerin de oturduğu bir binada Pazar gecesi çıkan yangında 9 Türk öldü. Yangın öğleden sonra 16.30’da dört katlı binanın giriş katında başladı. Alevler bütün binayı sardı. Yangında binanın çatısı büyük bir patlamayla havaya uçtu. Yangın çıktığında binanın 52 sakini ve misafirleri içerde bulunuyordu. Bazıları panik içinde pencerelerden atladı. 2 yaşındaki çocuğunu kapan annenin pencereden attığı çocuğu polis sağ salim kurtardı.



Bir aile yok oldu
Kaplan ailesinden 5’i çocuk olmak üzere; Belma Kaplan, Döne Kaplan, Medine Kaplan, Hülya Kaplan, Cevdet Kaplan, Kamil Kaplan, Sıla ve Derya Kaplan hayatını kaybetti. Döne Kaplan’ın 5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Camdan atlayan Belma Özkaplı da hastanede hayatını kaybetti. Hastanede 28 kişinin olduğunu belirten doktorlar bunlardan 3’ünün ağır yaralı olduğunu ve hayati tehlikelerinin devam ettiğini belirtti. Görgü tanığı Yalçın Ateşok olaydan 15 dakika sonra Öncü İtfaiye dedikleri ekibin geldiğini ancak yanlarında branda bile olmadığını, ikinci itfaiyenin de 25 dakika sonra brandayı açabildiğini ileri sürdü.

Yangında Hülya Kaplan ile kızı Derya hayatını kaybederken oğlu İlyas Kaplan yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 5 aylık hamile olan Döne Kaplan’ın 3 yaşındaki oğlu Kamil Kaplan da (solda) ölenler arasındaydı.


Bakan olay yerine geldi


Bu arada, Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Kurt Beck, olay yerinde incelemelerde bulundular.