Çürük hastane

Çürük hastane

Çürük hastane

İki yıl önce, “Her an çökebilir” raporu verilen poliklinik binası, yazışmalar biter ve bürokrasi izin verirse yıkılıp yeniden yapılacak

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi poliklinik binasının 2 yıl önce yapılan kontrollerinde, çürük olduğu ve yıkılması gerektiği yönünde rapor verildiği ortaya çıktı. Testler sonucunda hazırlanan raporlarda, poliklinik binalarının çürük olduğu ve yıkılması gerektiği, idare binasının da güçlendirilmesinin şart olduğu belirtildi. Rapor üzerine Bakanlığın tekrar inceleme talep ettiğini, ikinci incelemede de aynı sonuca varıldığı açıklandı. Hastane Başhekimi Halil Yürekli, “Binanın birinin çürük olduğuna ve diğerinin güçlendirilmesi gerektiğine dair raporlar var. Bu raporları gerekli üst makamlara ilettik. Bunların güçlendirme çalışmalarıyla ilgili olarak Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar var. Onlar tamamlandıktan sonra hastanelerde gerekli uygulamalar başlayacak. 2 yıldır gerekli her türlü yazışmaları yapıyoruz. Yazışmaların sonucunu bekliyoruz” dedi.

Sağlam olmayan binada hizmete devam
Başhekim Halil Yürekli, tedbir aldıklarını, yazışmaların sürdüğünü söyledi. Vatandaşlar ise, insan sağlığını korumak için çalışılan hastanede görevli personel, hasta ve yakınlarının hayatının hiç sayıldığını iddia ederek tepki gösteriyor. Çürük binada her gün yüzlerce kişi, tehlike altında hizmet verip hizmet alıyor.