Cudi'de hava destekli operasyon devam ediyor

Cudi'de hava destekli operasyon devam ediyor

Cudi'de hava destekli operasyon devam ediyor

Operasyonlarda casus uçaklardan istihbarat alındığı bilgisi ulaşırken, helikopterlerin sürekli olarak gözetleme ve keşif uçuşu yaptığı görüldü.

Önceki gün Cudi Dağı'nda çıkan çatışmanın ardından bölgeye sevk edilen komandoların 25 kilometrelik alanı ablukaya aldığı bildirilirken, teröristlere ait sığınak ve mağaraların kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Geniş çaplı operasyon için hazırlıklar tamamlanırken Cudi Dağı ve Besteler Dereler bölgesinde devam eden operasyonların Küpeli ve Yassı Dağı'nı da içerisine alan geniş çaplı bir operasyon için hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.

Geniş çaplı operasyona Şırnak 23 Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerin katılacağı belirtilirken, çok sayıda korucuda görev alacak. Operasyonda görev alacak komandolara önceden edinilen istihbarat ışığı doğrultusunda yön ve koordinat verilecek.

Daha sonra bölgede tespit edilen teröristlerin tepelerine komandolar indirme yapacak. Sarp kayalıkların ve dere yataklarının bulunduğu derin vadilerin içerisinde komandolar teröristlerin izini sürecek.