Çocuklar görmesin

Çocuklar görmesin

Çocuklar görmesin

Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşları uyardı: Kurbanları çocuklarınızın gözü önünde kesmeyin. Psikolojik travmaya maruz kalabilirler.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, kurban bayramında çocukların gözü önünde kurban kesiminin psikolojilerine zarar verebileceğini söyledi. Keskin, çocukların gözü önünde kurban kesilmesinin onların psikolojisine zarar verebileceğini ve psikolojik yönden bir travmaya maruz bırakabileceğini söyledi. Keskin, “Bu bakımdan çok küçük yaştaki çocukları bir kenara çekmek, hayvanı keserken onların görmesine engel olmak biraz daha yararlı olacaktır” şeklinde konuştu.

Hijyene uyun
Kurban kesim esnasında da bazı kurallara uyulması gerektiğine işaret eden Keskin şunları söyledi: “Diyanet ile diğer kurumların işbirliği neticesinde oluşturulan kurban kesim yerleri var. Vatandaşlarımız o kesim yerlerinde kurbanlarını keserlerse daha sağlıklı, hijyenik koşullara uygun, kesim yapmış olurlar.”

Gebe veya yavrulu hayvan almayın
Uzmanlar, vatandaşların veteriner sağlık raporu, menşe şahadetnamesi olmayan ve sığır, manda gibi büyük başlarda küpesi ve pasaportu bulunmayan hayvanların alınmaması gerektiğini söyledi. Uzman uyarıları şöyle: Çok zayıf, gebe, yeni doğum yapmış, yüksek ateşi , çok genç ve etleri olgunlaşmamış, tüyleri karışık ve mat olan, bakışları ve dış görünüşü cansız, ishali ve burun akıntısı olan, çevreye karşı, aşırı tepkili veya duyarsız olan hayvanların alınmaması gerekmektedir.