Ceren'i bağrına basamadı

Ceren'i bağrına basamadı

Ceren'i bağrına basamadı

Her bir yolcunun ayrı bir hayat hikayesi var. Bugünkü cenaze törenlerinde yürekler dağlandı. Yurdun dört bir yanına dağılan tabutların arkasından gözyaşları aktı.

Torunlarını sevemediler
1.5 aylık Ceren Ceylan, annesi Melike Ceylan ile anneannesi Ayşe Şentürk'ün cenazeleri, Isparta'nın Sütçüler ilçesinde toprağa verildi. Polis olan eşi Bülent Ceylan, eşinin doğumdan sonra izin alarak 10 günlüğüne İstanbul'a gitmiş. Acılı eşin babası Ali ve annesi Rukiye Ceylan, torunlarını göremedi. Ali Ceylan, doğumda İstanbul'a gidemediklerini, çok merak ettikleri torunlarının yaşarken görme fırsatı bulamadıklarını anlattılar.

Evlilik hikayeleri de ilginç
Burdurlu olan polis memuru Bülent Ceylan, ilk görev yeri Isparta'nın Sütçüler ilçesinde 2000 yılında kiralık olarak oturduğu evin sahibinin kızı Melike'ye aşık oldu. Ailelerin devreye girmesiyle Bülent ve Melike evlendiler.

Aile yakınlarını ziyarete gitmişti
Kazada hayatını kaybeden Atabey ilçesi eski Belediye Başkanı İzzet Kutlu'nun eşi Perihan ile kızı Sinem Kutlu'nun cenaze namazları da Atabey Kurşunlu Camisi'nde kılındı. Anne ve kızının cenazeleri namazın ardından Altumba Mezarlığı'nda defnedildi. Sinem Kutlu'nun Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3. sınıfında öğrenim gördüğü, İstanbul'a annesiyle birlikte gezmek ve aile yakınlarını ziyaret etmek üzere gittiği öğrenildi.


Uçağa son anda yetişti
Saadettin Baysal'ın ağabeyi Faruk Baysal, kardeşinin 49. yolcu olarak son bileti aldığını ve uçağın rötar yapması sonucu, kalkışa 10 dakika kala yetiştiğini söyledi. Önceki gece Isparta'nın Keçiborlu İlçesi Türbetepe Mevkii'nde düşen Atlasjet'e ait uçakta bulunan Saadettin Baysal, bugün doğum yeri olan Denizli'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yaklaşık 20 yıldır Isparta'da tuhafiyecilik yapan ve Mekke Pazarı adında bir iş yeri bulunan Saadettin Baysal'ın, işyerine mal almak için İstanbul'a gittiği ve sık sık uçağa bindiği öğrenildi.

Parlamadan yıldızı söndü
İstanbul Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Hazal Kaynak'ın (18) memleketi Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde toprağa verildi.

Camideki cenaze töreninde, Kaynak'ın babası Ferit ve annesi Rana ile dedesi Erdoğan Kaynak güçlükle ayakta durabildi. Erdoğan Kaynak, ''Kızımız, geleceğimizin ışığıydı. Pırıl pırıl yetenekli, edebiyattan resme kadar ender dallarda yetişen bir insandı. Parlamadan yıldızı söndü'' dedi.


Hakkını helal et kuzum
Sibel Uysal'ın (27) cenazesi memleketi Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde toprağa verildi. Cenaze töreni öncesinde ''Düğün çelenklerin gelecekti kızım'' diyerek ağıt yakan anne Meral Uysal, kızının cenazesinin ardından ''Hakkını helal et kuzum'' diye ağladı. Dinar'da Eczacılık yapan Mevlüt Er, ''Sibel bizim elimizde büyüdü. Hayat dolu, neşe dolu bir kızımızdı. Okuttuk ve meslektaşımız ettik. Gelen bu acı haberle sarsıldık. Üzüntümüz büyük'' diye konuştu.

Uçağa son anda binmeyen arkadaşı da oradaydı
Doğuş Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi. Mustafa Fidan'ın (29) cenazesi, Topkapı Gaziahmet Paşa Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardında Hasdal Mezarlığına defnedildi.  ailevi nedenlerde dolayı uçağa bitmekten son anda vazgeçen Doç. Dr. Serkan Ali Çetin de cenaze törenine katıldı.

Labroratuvar Ankara'da kurulabilseydi
Törende gazetecilere açıklama yapan Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mithat Uysal,  ''Parçacık fiziğiyle, toryumla ilgili çalışmaları, gerçekten çok önemli çalışmalardı. Türkiye'ye sınıf atlatacak çalışmalar olduğu kesindi. Keşke o laboratuvar, Ankara'da kurulabilseydi ve projeyi tamamlayabilselerdi'' dedi.