BORÇLA KURBAN ALMAYIN

BORÇLA KURBAN ALMAYIN

BORÇLA KURBAN ALMAYIN

Kurban ibadetini maddi durumu iyi olanların yerine getirmesi gerektiği belirtilip, borçlanarak kurban kesmenin doğru olmadığı açıklandı

Nevşehir İl Müftüsü Ramazan Çortul, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları ’kurban kesmek için durumunun elverişli olup olmadığı’ konusunda bilgilendirdi. Bir kimsenin kurban kesmekle yükümlü olabilmesi için maddi durumunun uygun olması gerektiğini vurgulayan Mütfü Ramazan Çortul, “Öncelikle ’konu komşu ayıplayacak’ veya ’çocuklar şunun, bunun kapısına bakacak’ düşüncesiyle borçlanarak, külfet altına girerek, sıkıntıya girerek kurban kesmek doğru değil” dedi.

Kimler kesebilir

Elinde kendi ihtiyacından fazla olan 80 gram altın veya o altını alabilecek mal varlığına sahip olan kişilerin kurban kesmesinin gerektiğini kaydeden Ramazan Çortul, “Ama eğer borcu varsa, bir miktarda parası varsa, parası ancak borcunu karşılıyorsa bu insanın parası yok demektir. Mevcut parasından borçlarını düşmek gerekir” diye konuştu.  (İHA)

Bakan çok alan yok
Kurban Bayramı’na sayılı günler kalmasına rağmen, ekonomik kriz ve hayvan fiyatlarının pahalı olması nedeniyle beklenen satış gerçekleşmedi. Aydın’da kurbanlık satış noktalarını gezen vatandaşlar hayvan almadan dönerken, Sultanhisar ilçesinde kurulan pazarda da küçükbaş hayvanların fiyatı 200-400 YTL arasında değişmesine rağmen satışlar oldukça durgundu. Tarımla uğraşan ilçe halkı ürünlerinin para etmemesi nedeniyle  sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Kurbanlıkların fiyatı uygun ama bizim cebimizde para yok. Belki fiyatlar biraz daha düşer de bayramın son günü alabiliriz” diye konuştu. Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde vatandaşlar, 240 ile 270 YTL arasında satılan kurbanlık koyunları pahalı bulurken, İstanbul Alibeyköy’deki kurban satıcıları, “Bayramın son gününe kadar inşallah getirdiğimiz hayvanları satarız” diye konuştu.


Boğa yakalama timi işbaşında
İstanbul Güngören Belediyesi kaçan kurbanlıkları yakalamak için motosikletli tim kurdu. 3 motosikletle hizmet verecek olan 6 kişilik ekip boğa yakalama tatbikatı yaparken, çevredeki vatandaşlar alkış tuttu.


Bıçaklarınız Sürmene’den
Bıçakları ile ünlenen Trabzon’un Sürmene ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla satışlar iki kat arttı. Bayram öncesinde özellikle büyük boy bıçak satışlarında artış yaşandığını vurgulayan Sürmene Bıçakçılık A.Ş Genel Müdürü Bülent Karalı, 52 çeşit bıçağı talep üzerine Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak birçok ile gönderdiklerini söyledi. Karalı, bu yıl özel kurban seti oluşturduklarını, kesim bıçağı, et doğrama, deri yüzme, kemik sıyırma ve masattan oluşan seti 80 ile 95 YTL arasında satışa sunduklarını ifade etti. (AA)