BÖLÜCÜLER YİNE KUDURDU

BÖLÜCÜLER YİNE KUDURDU

BÖLÜCÜLER YİNE KUDURDU

PKK yandaşları 9 ilde olaylar çıkardı, polisle çatıştı, ortalığı savaş alanına çevirdi.

MERSİN: DTP İl Örgütü tarafından Demokratik Cumhuriyet Mitingi düzenlendi. Mitinge katılan terör örgütü lehine sloganlar atıp, örgütün paçavralarını taşıdı.  Mitingin açılış konuşmaları ise Kürtçe olarak gerçekleştirilirken, etkinlik kapsamında sahne alan müzik grupları da şarkıları Kürtçe olarak seslendirdi. Burada konuşan DTP Eş Başkanı Emine Ayna bölücübaşınndan “sayın” diye bahsederek  Abdullah Öcalan’ın birçok Kürt’ün kendine lider olarak gördüğünü ve kendine rehber edindiğini söyledi. DTP’lileri isim vermeden uyaran ve “Aklınızı başınıza toplayın” diyen TBMM Meclis Başkanı Köksal Toptan’a da yanıt veren Ayna, “Asıl siz başınıza toplayın ateşle oynuyorsunuz. Kürtler ile oynamayın” ifadesini kullandı. 

ANKARA: DTP İl Teşkilatı tarafından “Çözüm Demokratik Cumhuriyet” adı altında bir miting düzenlendi. Mitinge katılan grup, bölücü terör örgütü elebaşısı Öcalan lehine de slogan attı.

GAZİANTEP: İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın fiziksel şiddete maruz kaldığını iddia eden Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyeleri, Gaziantep’te bir basın açıklaması yapmak istedi. Maarif Kavşağı’na gitmek isteyen DTP’lilerin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın posterini açarak yasadışı slogan atması polis engeline takıldı. 

ŞANLIURFA: Süleymaniye meydanında toplanan bir grup Bağlarbaşı Devteşti yoluna kadar yürüdü. Ellerinde terörist başı Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyan grup izinsiz gösteri yapıp yolu trafiğe kapattı. Bazı araçlara saldıran grup, polise molotof kokteyli attı. Polisi görünce ara sokaklara kaçan gruba çevik kuvvet gaz bombası ile müdahale etti.

CİZRE: Şırnak’ın Cizre ilçesinde gece izinsiz gösteri yapan kişilere polis ekipleri müdahale etti.  Lastik yakıp terör örgütü PKK lehine slogan atmaya başlayan gruptakiler, dağılmaları yönünde uyaran polise taşlarla saldırdı. Bunun üzerine polis, göstericileri dağıttı.

BATMAN: DTP İl Başkanlığının yeni binasının açılış töreni PKK elabaşıbı Abdullah Öcalan’ın gösterisine dönüştü.  ’Öcalan’sız dünyayı başınıza yıkarız’ diye slogan attı. 

ANTALYA: Kışlahan Çarşısı önünde basın açıklaması yapmak üzere toplanan DTP Antalya İl Başkanlığı üyeleri, terör örgütü PKK ve terörist başı lehine slogan atmaya başladılar. Sloganların devam etmesi üzerine bazı vatandaşlarla DTP’liler arasında gerginlik yaşandı. Vatandaşlar, DTP’li grubun dağılmasını isteyerek, “Katiller”, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Bu vatanı çapulculara böldürmeyeceğiz” şeklinde sloganlar attılar .DTP’li grup, gerginliğin artması üzerine basın açıklamasını yarıda kesti.

MARDİN: Nusaybin ilçesinde DTP ilçe binası önünde toplanan bir grup, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Daha sonra yapılan basın açıklamasının ardından polisin uyarısına rağmen dağılmayan grup, caddedeki PTT ilçe binası ile polise taş attı. Polis gruba tazyikli suyla müdahale etti.

İSTANBUL: Kadıköy Meydanı’nda DTP tarafından düzenlenen mitingde bölücü örgüt lehine sloganlar atmaya başladı. DTP’li bazı milletvekillerinin de katıldığı mitingde terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan posterleri açıldı ve sloganlar atıldı.