Bir platforma daha yasak getirildi. Milyonlarca kişinin kullandığı Roblox'a erişim yasağı

Bir platforma daha yasak getirildi. Milyonlarca kişinin kullandığı Roblox'a erişim yasağı

Yaklaşık 15 milyon kişinin kayıtlı olduğu Roblox oyun sitesine erişim engeli getirildi.

Mahkeme Roblox'a erişim engeli kararı verdi.

Yasakla ilgili BTK’nın sitesinde “roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir.” bilgilendirmesi yapıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması nedeni ile Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine erişim engeli getirildiğini duyurdu.


Bakan Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması nedeniyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Yasası'nda belirtilen hususlar çerçevesinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirildiğini açıkladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu belirten Tunç, şunları kaydetti:
"Devletimiz, anayasamıza göre çocuklarımızın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın üstün yararının gözetilmesi, onların korunması ve desteklenmesi herkesin görevidir. Türkiye, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ülkelerin başında gelmektedir. Ancak teknolojinin olumsuz yönde kullanılması asla kabul edilemez. Ülkemizin ve milletimizin geleceğini düşünen, sorumluluk makamında bulunan herkesin çocuklarımızı hedef alan bu tür durumlara karşı hassasiyetle yaklaşması, popülist ve sorumsuz söylemlerden uzak durması gerekir. Toplumsal yapımıza dinamit koymaya yönelik girişimlere, çocukların istismarına, şiddete teşvik edilmesine, her biri birer cevher olan evlatlarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek faaliyetlere asla müsaade edilmeyecektir." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler