Bir insanlık hikayesi

Bir insanlık hikayesi

Bir insanlık hikayesi

Antalya’da 84 gün önce yolun karşısına geçmek isterken bir otobüsün çarptığı kimliği belirlenemeyen ve yoğun bakımdaki gence kendisini daha önce hiç görmemiş 2 kadın sahip çıktı. Annelik yapan 2 kadın gencin altını temizleyip, midesine bağlanan tüp ile karnını doyuruyor. Aksu ilçesinde meydana gelen olayda yolun karşısına geçmek isteyen bir gence otobüs çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan genç, otobüsün arkasından gelen Ramazan Yıkmaz yönetimindeki otomobilin altında kaldı. 20 yaşlarındaki genç, olay yerine gelen ambulans ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Nöbetleşe bakıyorlar
Hastanenin yoğun bakım ünitesinde konuşamaz halde yaşam mücadelesi veren gence, kendisine çarpan sürücünün eşi Handan Yıkmaz ve hastanede bir yakını olan Gülsüm Kabadayı annelik yapıyor. Verilen mücadelenin simgesi olması için ’Umut’ ismi koyulan genç, kafasından darbe alarak travma geçirmesine ve doktorların yaşama şansı çok az demesine rağmen hayata tutundu. İhtimamlı bakım sayesinde yoğun bakımdan çıkan gence nöbetleşe bakan Yıkmaz ve Kabadayı, Umut’un ailesinin bulunması için gazetecilerden yardım isteyerek, “Bizim verdiğimiz mücadele adına onun ailesinin bulunmasını istiyoruz. O buradan bir gün iyileşerek çıkacak ve biz ona damatlık giydirip düğün yapacağız” diye konuştu.

Kimliği belirlenemeyen gence bakmak için nöbet sistemi bile geliştiren kadınlardan Handan Yıkmaz gündüzleri, Gülsüm Kabadayı ise geceleri nöbet tutuyor.