Baykal'ı topa tuttu!

Baykal'ı topa tuttu!

Baykal'ı topa tuttu!

CHP’ye çarşaflı katılımları eleştiren Bahçeli “Hangi amaç güdülüyor belli değil. Anadolu solu yerine, acaba şimdi çarşaflı sol, sosyal demokrat bir siyasi durum mu oluşturulmak isteniyor?” dedi.

MHP Genel Merkezi’nde partililerle bayramlaşan Devlet Bahçeli, CHP lideri Deniz Baykal’ı topa tuttu. Partililere hitaben bir konuşma yapan MHP Genel Başkanı, Türkiye’de şuan iki gündem olduğunu, bunun kriz ve CHP’nin çarşaf açılım siyaseti olduğunu ifade etti. “Gerçek sorunlar tamamen unutulmuş, işsizliğe, krize rağmen, Türkiye’nin gündemi çarşaf açılımıyla meşgul edilmekte ve burada hangi amacı güdüldüğü kimse tarafından da tam olarak açıklanamamaktadır.” diyen Bahçeli şunları kaydetti:

BOP’un sol ayağı mı?
Kimi ’açılım’diyor,  kimi ’katılım’. Ama neyin ne olduğu henüz açıklanmış değildir. O zaman akla şu sual geliyor. Son 10 yıl içerisinde Büyük Orta Doğu Stratejisi’nin bir unsuru olarak Türkiye’nin siyasi hayatının yeniden şekillendirilmesi, ılımlı siyasi İslam öngörüsüyle gerçekleştirilmek istenmiştir ve ılımlı siyasi İslam’ın sağ ayağı netleşmiş adı da konmuştur, bu AKP’dir. Acaba şimdi boşta kalan ılımlı siyasi İslam’ın sol ayağı mı oluşturulmak istenmektedir? Bu açılımın yönü buraya doğru mu gitmektedir? Anadolu solu yerine, acaba şimdi çarşaflı sol, sosyal demokrat bir siyasi durum mu oluşturulmak isteniyor, bir dönüşüme gidilmek isteniyor, burası dikkatimizi çeken husus olarak zannediyorum Türkiye’nin gündemini uzun süre devam ettireceğe benzemektedir.

MHP Genel Merkezi’nde kurmaylarıyla birlikte partililerle tek tek bayramlaşan Bahçeli, elini öpmek
isteyenlere de müsade etti.

Yeniden sayım yapılsın
Bir gazetecinin, “Seçmen sayısının 6 milyon artmasını” nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’deki çelişkinin bir boyutu da buradadır” dedi. Yıllarca YSK’nın yaptığı seçim kütüklerinin belirlenmesi çalışmalarına, şimdi adrese dayalı nüfus kayıt sistemi ile yeni bir boyut getirilmeye çalışıldığını kaydeden Bahçeli, şöyle konuştu: “Aradaki fark, 6 milyonu bulmaktadır. Burada bir hesap yanlışlığı var ama bu yanlışlık kimdedir bunu tam bilemiyoruz. Bu da her gün kalbinde şüpheyle yatıp kalkan insanımız bir gün fedakarlık yapmalı yeniden yazılım için bir gününü feda ederek bu yanlışı düzeltmeli ve düzeltme milli iradeden gelmelidir. ”