Baykal:Erdoğan, geometride teğeti iyi öğrenememiş!

Baykal:Erdoğan, geometride teğeti iyi öğrenememiş!

Baykal:Erdoğan, geometride teğeti iyi öğrenememiş!

Erdoğan geometri dersi alsın
Başbakan’ın “Kriz teğet geçti” sözünü eleştiren Baykal, “Teğet konusunu hocaları tam ona anlatamamışlar galiba! Ek çalışmaya ihtiyacı var...” dedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye ekonomisinin çok büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu, kriz her geçen gün derinleştiğini ve yaygınlaştığını öne süren Baykal, “Toplumun her kesimi kriz gerçeğiyle yüzleşmeye başladı” dedi. Baykal, Türkiye’nin 2008 yılı Kasım ayı ihracatının, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 22.3 azaldığını, 2001 yılı krizindeki işsizlik tablosundan daha vahim bir tabloyla karşı karşıya olunduğunu ileri sürdü.

İşyerleri kapanıyor
Hükümetin krizi kabul etmek istemediğini, önce “Kriz yok. Bizi teğet geçecek...”, sonra da “Kriz inişe geçti...” denildiğini anlatan Baykal, ancak bunlar söylendikten sonra Türkiye’de üzüntü verici olayların ortaya çıkmaya başladığını, en önemli kuruluşların birbiri ardına kapandığını, kredi kartı borçlularıyla ilgili takibatın “sosyal facia” haline geldiğini iddia etti. Baykal, “Başbakan, krizi saklamaya çalıştı, örtbas etmeye çalıştı” dedi. Baykal, şöyle konuştu:  “Madem kriz global... Dünyanın kaç ülkesi IMF’nin kapısında? Pek çok ülke paket açıklarken IMF anlaşmasını mı bekledi? Kendine güvenen ciddi ülkeler, IMF ile anlaşma olsun olmasın, ne yapılması gerektiğine karar verdiler ve onu uyguladılar. Sen niye yapmıyorsun? ‘Teğet geçti, teğet geçti’ diyor Başbakan. Canım, bir Başbakan böyle bir şey söyleyince, ben dedim, acaba Sayın Başbakan’ın okulda geometri dersi mi düşüktü? O konuyu iyi öğrendi mi? O noktada bir eksiklik var galiba... Yoksa yaşanan gerçek ortada. Teğet konusunu hocaları tam ona anlatamamışlar galiba. Bu konuda, ek çalışmaya Başbakan’ın ihtiyacı var.”  (AA)


Seçimler mahkemeye gidebilir
CHP lideri Baykal, yerel seçimler öncesinde 6 milyon seçmenin birden ortaya çıkmasının şaşırtıcı olduğunu belirterek, konuyu yargıya götürebileceklerini ima etti. Adrese dayalı nüfus sisteminin İçişleri Bakanlığınca yürütüldüğüne bunlar esas alınarak seçmen kütüklerinin düzenlendiğine işaret eden Baykal, “İşin yargının elinden çıkıp, memurun eline geçtiğini” savundu. Baykal, seçmen kütüklerine 10 günlük itirazın yeterli olmadığını belirterek, bu sürenin uzatılmasını istedi.