Karar’ın haberine göre; Davranış şekillerimiz gün içinde aniden değişiklik yaşarken kendimizle ve başkalarıyla, çoğu zaman sosyal ilişkilerimizde veya partnerimizde de yansımalarla kendimizi kötü hissedeceğimizin vurgulanması bakımından dikkat çekti.
Tükenmişlik sendromu, bireyin normal şartlarda kariyerinden, arkadaşlıklarından veya aile etkileşimlerinden aldığı keyfi ve başarı duygusunu azaltan ve bireysel kimliğin kaybedildiğine inanılmasına yol açan bir zihinsel ve fiziksel tükenme durum olup, aynı zamanda bir iş hayatına dair stresi türü olması bakımından karşımıza çıkıyor.
"tsunami" gibi genelde sessiz insanlarsak, bu ani ruh hali bir şeylerin yanlış olduğunun bir işareti olarak ortaya çıkması bakımından dikkat çekiyor.
Bu tükenmişlik sendromunda baş ağrısı, sinirlilik veya zor dinlenme, belirli bir patolojide faktörler olabileceği vurgulandı.
Özellikle de bir tür kişisel yenilgiymiş gibi kabul etmekten kaçınarak bu hastalık karşınıza çıkar.
Her zaman güçlü hissetmek isteriz ve vücudumuzun bize bu mesajları göndermesini kabullenemeyiz. Genelde onları yeni sezona bağlarız ya da olmadığında bu sürekli gerginlik için başkalarını da suçlama olarak karşımıza çıkar.
YAŞADIĞIMIZ ÇAĞDA HERKESİN KARŞISINA ÇIKABİLİR!
Herkese karşı sürekli ruh hali değişikliği ve sinirlilik, bu patolojinin tipik belirtilerinden sadece birkaçı olduğunun görülmesi dikkat çekti.
Ayrıca sık sık görülen baş ağrıları ve bu sendromla ilişkili diğer fiziksel semptomlar cilt, bağırsak, mide rahatsızlıkları olabileceği vurgulandı. Diğer yandan iştahsızlık ve düzensiz yeme arasında gidip gelerek yeme şeklimizi de etkileyebileceği vurgulandı.
Sürekli yorgunluk hissi ve kas gerginliği tükenmişlik sendromunun diğer belirtileri şeklinde karşımıza çıkıyor.
KENDİNİZİ İHMAL ETMEYİ HER AN SİZ DE OLABİLİRSİNİZ!
Kısacası bunların hepsi göz ardı etmememiz gereken çok önemli sinyaller, hemen güvendiğimiz doktorunuzla iletişime geçmeniz gerekiyor.
Aslında bunlar, aşırı çalışma stresini gösterebilecek belirtilerden bir kaçı olduğu biliniyor.
Humanitas uzmanları açıklamıştı. Bu uzmanlarca yapılan açıklama çok fazla iş taahhüdü nedeniyle duygusal ve enerjik bir çöküş olan sözde tükenmişliğe dikkat edilmeli gerektiği vurgulandı.
Dikkat edin, sadece ev dışında çalışanları değil, her şeyi yönetmekte zorlanan ev kadınlarını da ilgilendirdiği vurgulandı.
Ev işleri, çocuklar, taahhütler, özellikle geniş ailelerde yıkıcı olabileceği bizi korkutması gereken konu.
BU SENDROM EV HANIMLARINDA DA SIK SIK GÖRÜLÜYOR!
İşte ya da evde, sorumluluk yükü bize yük olarak karşımıza çıkıyor. Geleneksel sekiz saatin dışında bile, sürekli olarak son teslim tarihlerini düşünmek bizim açımızdan olumlu değildir.
Egzersiz, doğru beslenme, kişisel bağları ödüllendirmek, bu yüksek stres anlarını önlememize yardımcı olabilir. Tavsiyemiz, sağlığınız bozulmadan önce sorunla ilgilenmek için her zaman güvenilir doktorunuza gitmenizdir.