Bandırma'ya 'Unakıtan Santrali' geliyor!

Bandırma'ya 'Unakıtan Santrali' geliyor!

Bandırma'ya 'Unakıtan Santrali' geliyor!

Bu iddiayı ortaya atan CHP’li Ergün Aydoğan, “Maliye Bakanı, belediyeye ait mücavir alana yapılaşma izni istedi ve aldı” dedi

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın ailesi hedef büyüttü. Eşi Ahsen Unakıtan’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu, ayrıca yönetimde iki kızı ve oğlunun da bulunduğu AB Gıda Sanayi Tic. A.Ş., Balıkesir Bandırma’da 600 milyon dolarlık ithal kömüre dayalı termik santral kurmak üzere harekete geçmesinin ardından, Bandırma’nın AKP’li Belediyesi de mera alanında yapılaşma için onay verdi. Gazeteport’un haberine göre, AB Gıda, Bandırma’da 600 megawat gücünde bir termik santral kurmak için 28 Temmuz 2008’de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) başvurdu. İtiraz süresi 8 Ağustos’ta bitti. Bunun üzerine başvuru resmen değerlendirmeye alındı.

Lisansı ‘uygun’ bulundu
Unakıtan ailesi bir taraftan bu girişimi hayata geçirirken, EPDK Elektrik Dairesi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Unakıtanlar’ın ithal kömürle çalışan termik santral kurmak için lisans alması “uygun” bulundu. Uygunluk bildiriminin ardından Unakıtanlar, Bandırma’nın Dut Limanı köyündeki mera alanında yapılaşma izni de talep etti. Bir kısmı Bandırma Belediyesi mücavir alanı içerisinde, bir kısmı da Balıkesir Valiliği yetki alanında kalan bu bölge için karar da çıktı. Balıkesir İl Özel İdaresi ve Bandırma Belediyesi bu alana yapılaşma izni verdi. Alanda hangi yapıların yapılacağına ilişkin net ifadeler yer almamasına karşın, CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan buraya termik santralin yapılacağından emin olduğunu söyledi.
Haber: Selda Öztürk KAY