Kısacası vücudu hastalıklara karşı koruyan bir savunma kalkanıdır. Bağışıklık sistemi vücuda girmeye çalışan tüm maddeleri tanır, ayrıştırır ve zararlı gördüklerini yok eder. O kadar hassas bir işleyişe sahiptir ki protein ve aminoasit gibi yapı olarak birbirine çok benzeyen maddelerin bile ayrımını yapabilir.
Bağışıklık güçlendirici 5 besin
Tarçın: Tarçın, iltihap önleyici özelliklere sahiptir ve bir dizi antioksidan içerir. Araştırmalar, tarçının ayrıca antibakteriyel özelliklere de sahip olduğunu gösteriyor. Tarçın genel olarak Çin tarçını ve Seylan tarçını olarak ikiye ayrılır.
Zencefil: Zencefil, harika bir tada sahip evrensel bir ilaç olarak görülür. Metabolizmayı hızlandırır, iltihap önleyici özelliklere sahiptir, bağışıklık sistemini güçlendirir, B vitaminleri ve C vitamini içerir.
Sarımsak: Sarımsak, mutfakların olmazsa olmazıdır ve grip mevsiminin vazgeçilmezidir. Sarımsağın bağışıklık sistemine olan faydalarını herkes bilir ama aynı zamanda antioksidanlar içerdiğini ve iltihap önleyici özelliklere sahip olduğunu da hatırlatmak gerekir.
Kekik: Kekik, şifalı bitkiler arasında çok popülerdir. Kekiğin A vitamini, beta karoten, kalsiyum, B vitaminleri, potasyum ve çinko içerdiği bilinmekte.
Zerdeçal: Bu baharat, özellikle geleneksel Çin tıbbında cilt hastalıkları ve sindirim sorunları için bir çare olarak bilinir. Zerdeçal, çiçekli zencefil bitkisinin kökünden yapılır ve 4 bin 500 yıldan fazla bir süredir tıbbi olarak kullanılmaktadır.
Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir?
-Dengeli beslenmek
-Düzenli egzersiz yapmak
-Sağlıklı kiloyu korumak
-Yeterince uyumak
-Stresi en aza indirmek
-Doğru el yıkama ve ağız hijyeni uygulamak
-Sigara içmemek
-Alkol kullanmamak