Posta’nın haberine göre; Kabızlık sorunu yaşayanlar genellikle kuru meyveler ve probiyotik değeri açısından yüksek yoğurt ve süt gibi gıdaları tercih eder. Özellikle kuru kayısının tuvalete çıkarttığı halk arasında yaygındır.
Kuru dutun içeriğinde yüksek oranda C vitamini ve demir bulunur. Bunların dışında K vitamini, potasyum ve E vitamini yönünden de zengindir.
Kuru dutlifli yapısı dolayısıyla bağırsakların düzenli çalışmasına da oldukça yardımcı oluyor.
Hem sindirim sistemini düzenlemesi hem de tatlı krizlerini sağlıklı atlatmanız açısından kuru dutun yoğurt ile birlikte tüketilmesi tavsiye edilir.
Birçok bilimsel çalışmada dutun kan şekerini dengeleyici özelliği üstünde durulmuştur. Dutun içerdiği DNJ (1-deoksinojirimisin) isimli madde besinlerin sindiriminde görev alan bir enzimi baskılayarak kan şekerinin daha yavaş yükselmesini sağlar. Bu da kan şekerinin kontrolünü sağlar.