Ağırlıklı olarak hayvansal kaynaklı ürünlerde bulunduğundan dolayı, çok önemli olduğu hamile kadınlarda, vücudun daha zor emdiği iler yaşta olanlarda, vegan ve vejeteryanlarda eksikliği yaygındır.
Günlük B12 vitamini ihtiyacını karşılamak için çeşitli ve dengeli bir diyet sürmek gerekir. Ayrıca B12 vitamini açısından zengin besinler de tüketilmelidir.
SAKATATLAR
B12 vitamini içeren en iyi gıda gruplarından biri sakatatlardır. 100 gr kuzu, hindi ve dana böbreği 37 µg ila 77 µg B12 vitamini içerir. 100 gr pişmiş kuzu ciğeri 74,1 µg B12 vitamini içerir. 100 gr pişmiş dana ciğeri 71,4 µg B12 vitamini içerir. Ayrıca 100 gr kırmızı et 2 µg ila 4 µg B12 vitamini içerir.
DENİZ ÜRÜNLERİ
Sakatatlar size göre değilse, ihtiyacınız olan B12 vitaminini deniz ürünlerinden de alabilirsiniz. Pişmiş uskumru 19 µg/100 gr, pişmiş ton balığı 11 µg/100 gr sardalya 9 µg/100 gr, fırında somon 4 µg ila 6 µg/100 gr B12 vitamini içerir.
SÜT ÜRÜNLERİ VE YUMURTA
B12 vitamini ayrıca yumurta sarısı (2 ila 4 yumurta sarısı için yaklaşık 3 µg) ve süt ürünleri gibi hayvansal kaynaklı diğer gıdalarda da bulunur. 100 gram süt 0,3 ila 0,4 μg B12 vitamini içerir.
B12 vitamininin bitkisel kaynakları yoktur.