Ankara'da çifte bayram

Ankara'da çifte bayram

Ankara'da çifte bayram

Çifte bayram
Ankara’nın başkent oluşunun yıldönümü törenlerle kutlandı. Seğmenlerin tarihi kaledeki gösterisi büyük bir ilgiyle izlendi.
Ulus’taki Atatürk heykeli önündeki törenlerde mehter takımı ve seğmenler çeşitli gösteriler yaptı. Büyüklerin yaptığı gösterileri gerçekleştirmekte zorlanmayan minik bir seğmen sempati topladı.

Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde  Ankara’da çifte bayram yaşandı. Ankara’nın başkent oluşunun 84. yıl dönümü dolayısıyla Ulus’taki Atatürk heykeli önünde tören düzenlendi. Ankara Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kalıpçı, törende yaptığı konuşmada, yüzlerce yılda yapılamayacak çalışmaları, 10 yıla sığdıran Büyük Atatürk’ü özlemle yad ettiklerini söyledi. Ankara’nın, Atatürk ile özdeşleştiğini belirten Kalıpçı, kentin, coğrafi yapısı ve insanlarının kurtuluş mücadelesine aşkla katkıda bulunmalarından dolayı “başkent” yapılarak ödüllendirildiğini ifade etti. Ankara Vali Yardımcısı Ahmet Cengiz de Ankara’nın kurtuluş mücadelesi boyunca Türk ulusunun ümidi olduğunu söyledi. Törende, Ankara Kulübü Derneği seğmen ekibi gösteri yaparken, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Ekibi de konser verdi. Anafartalar Caddesi, Hisarpark ve Samanpazarı güzergahını izleyerek Ankara Kalesi’ne gelen seğmenler, burada kale gönderine bayrak çektiler. Ankara Kulübü Derneği ve Ankara Kültürünü Yaşatma Derneği seğmen ekipleri, daha sonra Ankara Kalesi’nde gösteri yaptı.

(AA)