Alternatif'te gündem 'terör örgütü ve af'tı

Alternatif'te gündem 'terör örgütü ve af'tı

Alternatif'te gündem 'terör örgütü ve af'tı

İçerde kalırsa gençler ölmeye devam eder!

“Öcalan’ın başka bir ülkeye iltica etmesi için uygun ortam hazırlansın” diyen DEP eski Milletvekili Mahmut Alınak tehditler savurdu .

Sabahattin Önkibar’ın hazırlayap sunduğu programa SMS yoluyla katılan izleyiciler, Mahmut  Alınak’ın açıklamalarına tepki yağdırdı. Eleştiriler karşısında bulunan Alınak bu durumu “Beni destekleyen hiçbir mesaj yok mu” diye karşıladı.

Ankara Temsilcimiz Sabahattin Önkibar’ın hazırlayıp sunduğu bir televizyon klasiği olan “Alternatif” programında, Pazartesi günü gündem terör örgütü ve son günlerde Başbakan’ın teröristlere yaptığı silah bırakma çağrısıydı. Programın konukları 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ve DEP eski Milletvekili Mahmut Alınak’tı. Program boyunca Alınak’ın terör örgütünün sözcüsü gibi konuşması dikkatlerden kaçmadı. PKK’nın Kürtlerin bir gerçeği olduğunu iddia eden Mahmut Alınak, şu iddialarda bulundu: “PKK Kürtlerin bir gerçeği değilse Başbakan’ın ABD’de ne işi vardı. Türkiye’de nasıl işsizlik ve yoksulluk bir realiteyse, 30-40 bin insanın yaşamına neden olan çatışmanın taraflarından biri olan PKK’da bir realitedir. Kürt sorunu 1984’te başlayan bir sorun değil, 200 yıllık bir sorun. Bir yangın var, bina alev alev yanıyor siz söndürmüyorsunuz.”

ABD desteklemiyormuş!
PKK itirafçılarının açıklamaları ve terör örgütünün ele geçen yazışmalarına rağmen, örgütün ABD’den destek almadığını iddia eden Alınak, “PKK için ne söylenecek, neler konuşabilecek durumda değilim. Ama bugüne kadar Amerika’nın PKK’yı desteklediğine ilişkin somut bir veri görmedim. Eğer PKK’nın arkasında ABD olsaydı, şu anda uçaklar Kandil’i bombalar mıydı? 1987-1995 yılları arasında milletvekilliği yaptım. ABD’liler bizimle görüşmeye geliyorlardı. Kürt sorununu tartışıyorduk. Kendi gözlemimi söyleyeyim. ABD’liler ve AB tavşana kaç, tazıya tut siyaseti güdüyorlar. Evet ABD’liler PKK’lılarla görüşüyor olabilirler. Ama bu ABD’nin PKK’ya destek verdiği anlamına gelmez. Yani PKK’nın ABD desteğinde mücadele verdiğini, çalışma yürüttüğünü göstermez. Bu destekte yürütüyor olsaydı çalışmalarını PKK, bugün Kandil bombalanmazdı” dedi. Çekiç Güç’ün PKK’ya yardım yaptığının da ispatlanmadığını iddia eden Alınak, DTP’nin de terör örgütünün yandaşı değil “Kürt sorununa dikkat çeken bir Türkiye partisi olduğunu ileri sürdü.

Teröristbaşına af önerisi yaptı
Alınak’ın program boyunca yaptığı en dehşet teklif ise terör örgütü elebaşının serbest bırakılmasını istemesi oldu. Kürtçe’nin de resmi dil olmasını isteyen Alınak, şu sözlerle Öcalan’ın serbest bırakılmasını istedi: ” Genel af konusunda PKK’nın lider kadrosunun herhangi bir Avrupa ülkesine ilticalarına imkan tanınması gerekiyor. Bu yapılabilir. Dışında kalan kesimlerin ise genel af çıkarılarak silahtan arındırılması. Çözüm, bu düşünce ve örgütlenme özgürlüğü olacak. Davalar açılmayacak, şiddet kendiliğinden ortadan kalkacak. Gençler ölmesin. Öcalan için de net olarak söylüyorum. İki yol var. Bir, Öcalan içeride kalarak, gençler, çocuklar ölmeye devam mı etsin, yoksa Öcalan’ın da yurt dışına iltica edebileceği bir ortam hazırlansın. Bence, ölümlerin önüne geçmek için ne mümkünse yapalım. Ya da Öcalan’In İmralı adasında serbestçe dolaşabileceği bir düzenlemenin yapılması. Ama en doğru olan yurt dışına çıkışları sağlasın.

PKK lağımdır
Zaman zaman Alınak’la sert tartışmalara giren Prof. Dr. Ümit Özdağ ise, PKK’nın Türkiye’ye karşı vekaleten savaş sürdüren bir örgüt olduğunun altını çizdi. Geçmişten günümüze terör örgütünün Suriye, Irak, İran adına Türkiye’ye karşı saldırılar yaptığını vurgulayan Özdağ, “Şimdi de ABD, KDP, KYB, AB adına uyguluyor” dedi. “PKK bir sosyal lağımdır veya politikanın AIDS’i de denilebilir” diye konuşan Özdağ, terör örgütünün ABD ile bağlantılarını hatırlattı.