AKP,kurumsal yolsuzluk markası haline geldi

AKP,kurumsal yolsuzluk markası haline geldi

AKP,kurumsal yolsuzluk markası haline geldi

Bahçeli, hükümeti topa tuttu: AKP’nin ampulü vurguncuların, soyguncuların, Türkiye’nin kaynaklarını talan etmek için seferber olanların önünü ve yolunu aydınlatmıştır 


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP iktidarının icraatlarını anlatırken hayali pembe tablo çizen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye’ye uzaydan bakmakla suçladı. Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan’ı ve AKP iktidarını sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, ” Türkiye’yi bir yangın yerine çeviren Başbakan’ın hala sözde başarı masalları anlatmaya kalkışması, siyasi propaganda yaklaşımıyla bile izah edilemeyecek anormal bir durumdur. Böyle bir hayali tablo çizebilmesi, Başbakan’ın başka bir gezegende yaşadığını ve Türkiye’ye siyasi miyopluktan körlüğe dönüşen bir gözle uzaydan baktığını göstermektedir “ diye konuştu.

Türk milletini aldatıyor
AKP’nin ’garip gureba edebiyatıyla ve hayali vaatlerle Türk milletini aldattığı’nı ifade eden Bahçeli, AKP’nin ’Yalan, Yozlaşma ve Yolsuzluk’iktidarı olduğunu söyledi. AKP’nin kurumsal bir yolsuzluk markası haline geldiğini de kaydeden Bahçeli, şunları söyledi: ” Siyasi geçmişi, zihniyeti ve altı yıllık icraatı ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kartvizitinde; İnanç hortumcusu, cepheleşme mimarı, manevi değer karaborsacısı, yolsuzluk yorgunu, yıkım taşeronu, AB ve ABD’nin sadık hizmetkarı, bölücülüğün örtülü hamisi,dokunulmazlığı kullanan adalet kaçkını ve ilkesi, inancı, iradesi ve Türkiye heyecanı olmayan ucuz istismar simsarı yazdığı bilinmektedir. Geçtiğimiz altı yıl boyunca, AKP’nin ampulü vurguncuların, soyguncuların, Türkiye’nin kaynaklarını talan etmek için seferber olanların önünü ve yolunu aydınlatmıştır. 

Karanlık tünele itilecek
Konuşmasında ekonomik krizi de değerlendiren Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ı “Yağmurda yürüyüp ıslanmamak mümkün değil” diyerek krize karşı mazeret üretmekle suçladı. Krizin, Başbakan Erdoğan ve AKP’yi siyasi tarihin karanlık tüneline iteceğini ve bir daha da oradan çıkarmayacağını savunan Bahçeli, “Hükümet ekonomik sorunları tespitte ya gafildir ya umursamazdır ya da idraksizdir. Başbakan Erdoğan’ın krizin faturasının hükümetine çıkarılamayacağını söylemesi, bize göre başına gelecekleri anlamış olduğunu göstermektedir” dedi.  AKP hükümetinin mutlaka ve öncelikli olarak genişletici politikalar uygulaması gerektiğini, para ve maliye politikalarının vatandaşların kemer sıkmalarına neden olmaması gerektiğini dile getiren Bahçeli, AKP’nin Türkiye’yi yönetemediğini ve dertlere deva olamadığını da söyledi. Bahçeli, “Bildiğimiz ve inandığımız bir şey vardır; kriz asla ama asla milletimiz için bir fırsat değil bir sosyal afettir” dedi.  (ANKA)

İmralı’ya mahkûm naklini eleştirdi
Bahçeli, İmralı Cezaevi’ne 5-6 mahkumun daha nakledilecek olmasını da değerlendirdi. Bahçeli, atılan bu adımı “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İmralı canisinin mahkumiyetini, misafirliğe çevirme gayretleri” olarak nitelendirdi. Hükümetin bu adımının yanı sıra bölücü terör tehdidinin bütün şiddetiyle sürdüğüne dikkat çeken Bahçeli, “Küresel gücün yönlendirmesi ve tek taraflı adımla Barzani’yle el sıkışılmasının terörü önlemeyeceği ne zaman anlaşılacaktır? Bu yolun çıkmaz sokak olduğu, yeni ve ağır sorunları davet ettiği daha kaç şehit verildikten sonra fark edilecektir?” dedi.