AKP iktidarı sınıfta kaldı!

AKP iktidarı sınıfta kaldı!

AKP iktidarı sınıfta kaldı!

Halkın yüzde 72’si “Hükümet, krizde başarısız!” diyor
AKP’nin krizi yok sayan tavrı, halktan destek bulmadı. Hükümeti krize karşı başarısız bulan halk; gelirinin düşmesinden ve sürekli borçlanmaktan dertli.

Hükümet krizde sınıfta kaldı
Political Researcher Strateji Geliştirme Merkezi tarafından yapılan ankete göre, Türk halkının yüzde 72’si AKP’nin ekonomik krizde başarısız olduğunu düşünüyor

Küresel finansal krizin ABD’de başladığı ilk günden itibaren kriz bizi etkilemeyecek nutukları savuran hükümet, Türk halkını avutmaya çalışsa da başaramadı. Özellikle Başbakan Erdoğan’ın “ Kriz bizi etkilemeyecek”  “ Kriz bize teğet geçecek” son olarak da “Krizden en az etkilenen biz olacağız” sözleri Türk insanının düşünecesini değiştiremedi. “Political Researcher Strateji Geliştirme Merkezi” tarafından yapılan anketin sonucunda, Türk halkının; ekonomik krizde hükümetin başarısız olduğunu düşüncesi ortaya çıktı.

“Kazancımız çok kötü
borçlanarak yaşıyoruz”

Political Researcher Strateji Geliştirme Merkezi’nin araştırması,  Türk halkının krize ve AKP hükümetine karşı olan tutumunu gözler önüne serdi. 26 ilden 4 bin 322 kişinin katıldığı ankette, kazancının çok iyi olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 10.4 olurken, yüzde 15.1 kazancının geçimine yettiğini, yüzde 23.7, kazancının çok kötü olduğunu bildirdi. Ankete katılanların yüzde 14.5’i geçim sıkıntısı çektiğini belirtirken, yüzde 36.3’ü ise borçlanarak geçinebildiğini söyledi. Ankete göre insanların ancak dörtte biri kazandığı para ile geçim sıkıntısı çekmeden yaşadığını belirtiyor.


Neredeyse 100 kişiden 100’ü de etkilendi!
AKP’nin kömür, altın ve gıda yardımları yaparak halkın isyanını bastırmaya çalışması, krizden etkilenme oranını bu yolla düşürmesi bile vatandaşın sıkıntısını dindirmeye yetmedi. Ankete katılan kişilerin ekonomik krizden neredeyse yüzde 100’e yakın kesimi etkilenmiş. derecelendirme yönetimiyle bakıldığında; krizden “çok fazla” etkilenenlerin oranı yüzde 53,7 gibi büyük bir rakam olurken, “etkilenenlerin” oranı ise yüzde 39.9. Krizden “etkilenmediğini” bildirenlerin oranı ise sadece yüzde 6.4’te kaldı.

Vatandaş 2 yıl sürecek diyor 
Halkın yüzde 26.5’i krizin birkaç ay daha süreceğini düşünürken, yüzde 22.1’i 6 ay ile 1 yıl daha süreceğini düşünüyor. Ekonomik krizin 1-2 yıl süreceğini düşünenlerin oranı ise yüzde 31.1’i bulurken, 2 yıldan fazla süreceğini düşünenlerin onarı yüzde 16.4 gibi yüksek bir oran oldu. Esnaf, sanayici ve işletmeci olanların, yüzde 21.9’u işyerini küçülteceğini, yüzde 20.4’ü aile harcamalarını keseceğini, yüzde 19.3’ü ise işten personel çıkartacağını söyledi.


Yüzde 72 AKP’yi başarısız buluyor
Araştırmada, krizi derinden yaşayan Türk halkının yüzde 72.3’ü AKP Hükümetini ekonomik kriz karşısında başarısız olmakla suçlarken, yüzde 27.7’si ise başarılı olduğunu düşünüyor. Yüzde 53.7’si ise krizden çok fazla etkilendiğini, yüzde 39.9’u ise etkilendiğini açıkladı.