Açlıktan öleceklerdi

Açlıktan öleceklerdi

Açlıktan öleceklerdi

Okulda rahatsızlanan çocuğun ’aç’ olduğunu söylemesi 4 kardeşin dramını ortaya çıkardı. Babaları cezaevinde anneleri de çalışmak için Gaziantep’te olan çocuklara devlet sahip çıktı.

SHÇEK İl Müdürü Azmi Gülşen, kardeşlerinin durumunun inceleneceğini anneye verebileceklerini ya da kurumda kalabileceklerini söyledi.

Mersin’de, eğitim gördüğü ilköğretim okulunda açlıktan fenalaşan ilköğretim öğrencisi, bir dramı da ortaya çıkardı. Küçük öğrencinin evinde açlık ve sefalet içinde yaşayan 3 kardeşi daha bulundu. Sahipsiz kardeşlere Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) sahip çıktı. Mersin’deki bir ilköğretim okulunda okuyan 9 yaşındaki A.Ö. derste karnının ağrıdığını söyledi. Öğretmenlerinin ısrarı üzerine çocuk karnının aç olduğunu söyledi. Okul idaresi durumu mahalle muhtarına bildirdi. Halkkent Mahallesi Muhtarı Evliya Yüksel, evde, küçüğü 3, en büyüğü 14 yaşındaki 4 kardeşi sefalet içinde buldu. Çocuklarının babalarının cezaevinde olduğu, annelerinin ise onları evde yalnız bırakarak çalışmak için Gaziantep’e gittiği öğrenildi. Anneleri tarafından evlerinde tek başına bırakılan ikisi kız 4 kardeş, SHÇEK tarafından koruma altına alındı.


’Anneden ayırmak istemiyoruz’
SHÇEK İl Müdürü Azmi Gülşen, baba Ali Ö’nün 3 yıl önce işlediği bir suç nedeniyle cezaevine girdiğini, anneleri İsminur Ö’nün ise Mersin’de iş bulamayınca, S.Ö. (14), A.Ö. (12) A.Ö. (9) ve F.Ö.’yü (3) yakınlarına emanet ederek çalışmak üzere Gaziantep’e gittiğini tespit ettiklerini anlattı. Annenin uzun süredir evine dönmediği ve kardeşlerin komşuların verdiği yemeklerle karınlarını doyurmaya çalıştığını belirtti. Gülşen, “Çocukları, yapılacak incelemenin ardından çocuklara bakabilecek durumda ise anneye vereceğiz. Çocukları anneden ayırmak istemiyoruz” dedi.