42 PKK'lı öldürüldü

42 PKK'lı öldürüldü

42 PKK'lı öldürüldü

Genelkurmay, son bir haftada yurt içinde 17, Kandil’de ise 25 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 2 karakol ile bir askeri tesise saldırı girişiminin son anda önlendiğini açıkladı

Haber: Selda Öztürk KAY
Genelkurmay Karargahı’nda yapılan basın bilgilendirme toplantısında, son bir hafta içerisinde yurt içinde 17, Irak’ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde ise 25 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Bu arada teröristlerin 2 karakol ve bir askeri tesise saldırı girişiminin son anda önlendiği belirtildi. Toplantıda teröre ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölücü terör örgütü ile mücadelesinin artan bir kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

Kandil’e hava harekatı
Tuğgeneral Gürak, 17 Ekim 2008 tarihinde kamuoyuna duyurulan Irak’ın kuzeyinde Kandil bölgesine gerçekleştirilen hava harekatı sonucunda 25 teröristin etkisiz hale getirildiğini, çok sayıda yaralı teröristin olduğu konusunda çeşitli istihbarat kaynaklarından alınan bilgilerin birbirini teyit ettiğinin belirlendiğini bildirdi. Tuğgeneral Gürak, 17-24 Ekim 2008 tarihleri arasında Van’ın Başkale ilçesi İran hududundaki 2 karakola 21-22 Ekim 2008 tarihinde yaklaşmakta olan bölücü terör örgütü mensuplarının alınan tedbirlerle erkenden fark edildiğini ve süratle ateş altına alınan teröristlerin bölgeden kaçtığını kaydetti. Yine Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde 23 Ekim 2008 tarihinde arazide tesis edilen bir üs bölgesine benzer şekilde yaklaşan teröristlere ağır silah ve ateş destek vasıtalarıyla tedbir alındığını ve teröristlerin bölgeden kaçtığını belirten Tuğgeneral Gürak, her iki bölgede de operasyon faaliyetlerine devam edildiğini kaydetti.

Sınırda müdahale
17 Ekim 2008 tarihinden bugüne kadar toplam 52 iç güvenlik olayının meydana geldiğini bildiren Tuğgeneral Gürak, 21-22 Ekim 2008 gecesi Van’ın Başkale İlçesi bölgesinde meydana gelen sınırı geçiş teşebbüsü ile ilgili olarak, 6. Hudut Alay Komutanı ve beraberindeki keşif kolunun 23 Ekim 2008 günü keşif ve inceleme maksadıyla bölgeye gittiğini söyledi. 17-24 Ekim tarihleri arasında, toplam 15 patlayıcı madde olayından 11 tanesinin güvenlik kuvvetleri tarafından yerinde imha edilerek olası zayiatın engellendiğini belirten Tuğgeneral Gürak, bu dönem içinde toplam 17 bölücü terör örgütü mensubunun da etkisiz hale getirildiğini vurgulayarak 7 teröristin de teslim olduğunu söyledi.