3 kişiden 2'si icralık

3 kişiden 2'si icralık

3 kişiden 2'si icralık

Takipteki dosyalar 20 milyona vurdu
Kefillerle birlikte 40 milyon kişi zorda
2006 sonunda toplam 12 milyon olan icra takibi yıl sonu itibariyle 20 milyonu bulacak. Artış korkunç! 2007’yi 19 bin dosyayla kapatan Beyoğlu 2. İcra’ya 1 haftada 26 bin dosya geldi.

Türkiye’de
üç kişiden ikisi icralık oldu!
Büyük buhrandan sonra dünyanın gördüğü en büyük mali krizden payına alan Türkiye’de kriz sonrası her üç kişiden ikisi icralık olduğu ortaya çıktı. Düşen gelirlerle birlikte oluşan mali sorunlarla oldukça yoğun günler geçiren icra dairelerine de gün geçmiyor ki yeni dosyalar gelmesin. Örneğin 2007 yılını 19 bin 143 icra dosyası ile kapatan Beyoğlu Adliyesi 2. İcra Müdürlüğü’nün, bu yıl ki dosya sayısı Aralık ayının ilk haftasında 26 bin 246 oldu. 

40 milyon kişi takipte!
Türkiye genelinde 2006 yılı sonu verilerine göre toplam 12 milyona varan icra takibi yapıldığını belirten Av. Erdem Akyüz sözlerine şunları söyledi: “Bu yılsonu itibariyle bu rakamın 20 milyona varacağı söyleniyor. Bir icra dosyasında asıl borçluların yanında bir de kefil olduğu hesaplanırsa, yani her dosyada en az iki borçlu olduğu düşünülürse icraya verilen kişi sayısı 40 milyonu geçiyor. Kısaca Türkiye’deki ’her üç kişiden ikisi icralık’” dedi.  Akyüz, borçların yüzde 79,9’u kredi kartı, sabit telefon, cep telefonu ücretleri, doğalgaz, elektrik faturaları gibi senetsiz borçlar olduğunu sözlerini ekledi.