3 hain yakalandı elebaşı aranıyor

3 hain yakalandı elebaşı aranıyor

3 hain yakalandı elebaşı aranıyor

DİyarbakIr’daki polis servis aracına saldırı düzenleyen 4 teröristten 3’ü yakalandı. Polis, saldırıyı planlayan ve terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki kamplarından geldiği belirtilen Mehmet Şah Yildeniz’i yakalamaya çalışıyor.

Hainler yakalandı
Diyarbakır’da polis servis aracına bomba ve Kalaşnikoflu saldırıda bulunan teröristlerin 3 gün önce olay yerinde keşif yaptığı belirlendi

Diyarbakır’da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu personelinin içerisinde bulunduğu servis otobüsüne bomba ve uzun namlulu silahlarla saldıran ve 5 kişiyi şehit eden, 18 kişiyi de yaralayan 4 teröristten 3’ü yakalandı.  Saldırının ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı operasyonlarda, ele geçirilen teröristlerin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorguları sürdürülüyor.


Planlayıcı aranıyor
Polis, sürdürdüğü geniş çaplı operasyonlarda saldırının planlayıcısı olduğu bildirilen ve terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki kamplarından geldiği belirtilen Mehmet Şah Yildeniz’i yakalamaya çalışıyor. Yildeniz’in, Kulp nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.


10 yıl önce PKK’ya katılmış!
10 yıl önce terör örgütüne katıldığı belirtilen Mehmet Şah Yildeniz’in saldırıyı planlayan kişi olduğu ve önceki gün beraberinde 3 teröristle gelerek saldırıyı yaptıkları öğrenildi. Teröristlerden ikisinin polis servis aracına el bombası attığı, diğer 2 kişinin ise Kalaşnikof marka uzun namlulu tüfekle ateş ettiği belirtildi.   Saldırıdan sonra uzun namlulu silahlarını atarak kaçan teröristlerin kent merkezinde yakalandığı kaydedildi. Terörist Yildeniz’in saldırıdan 3 gün önce olay yerine gelerek keşif yaptığı ve saldırıyı aracın kent merkezine girişi sırasında otobüsün yokuş çıkarken süratinin en aza düştüğü noktada gerçekleştirmeyi kararlaştırdığı belirtildi. Polis aracına önceki gün Aziziye Mahallesi’nden geçişi sırasında yapılan saldırıda Ahmet Kılıçarslan, Adem Seyfioğlu, Ramazan Tavşancı, Duran Karaboğaş ve Vedat Ulu şehit olmuş, 18 kişi yaralanmıştı.