Zonguldak'ta suç makineleri yakalandı

Zonguldak'ta suç makineleri yakalandı

Zonguldak'ta emniyet ve jandarma ekipleri tarafından 1-7 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda, haklarında çeşitli suçlardan aranması bulunan 50 kişi yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamada, yakalanan kişilerden 13'ünün 0-5 yıl, 2'sinin ise 5-10 yıl arası hapis cezasına sahip olduğu belirtildi.

Operasyonlarda ayrıca 7 tabanca, 1 kurusıkı tabanca ve 5 yivli-yivsiz tüfek ele geçirildi.

Maden ocaklarında yapılan denetimlerde ise 23 ton kömür, 4 vinç, 105 metre ray ve 4 vagon gibi malzemeler kaçakçılık girişiminde ele geçirildi. Bu kapsamda 20 maden ocağı denetlenirken, 4 ihbar değerlendirilerek 8 kaçak maden ocağı da imha edildi.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında da önemli sonuçlar elde edildi. Bu dönemde 15 operasyon düzenlendi, 7 kişi tutuklandı, 4 kişi gözaltına alındı ve 6 kişi adli kontrol altına alındı.

Ele geçirilen uyuşturucu maddeler arasında 3 gram eroin, 13,5 gram skunk, 29 gram esrar, 11 adet sentetik kannabinoid, 26 kök kenevir, 2 kök kenevir, 1041 gram bonzai ve 64 gram bonzai hammaddesi bulunuyor.

Valilik açıklamasında, emniyet ve jandarma ekiplerinin huzur ve güven ortamını sağlamaya yönelik kararlı çalışmalarının aralıksız devam edeceği vurgulandı.

İlgili Haberler