ZEYTİNYAĞI TÜKETMEK İÇİN 20 NEDEN
-Akdeniz diyetine uygun yağdır
-Antioksidan özelliğe sahiptir.
-Kolestrol düzeyini dengede tutar
-Hipertansiyona faydalıdır.
-Ağrı kesici özelliği vardır.
-Kızartma için en uygun yağdır.
-Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Vücuda enerji ve canlılık verir.
-Mide dostudur sindirimi kolaylaştırır.
-Haricen kullanıldığında cilt için çok faydalı bir kozmetik üründür.
-Cildi korur ve yaşlanmayı geciktirir.
-Yaşlanmanın doku ve organlar üzerindeki, hem de beyindeki etkilerini geciktirir.
-A,D,E,K vitaminlerini ve Kalsiyum, magnezyum, fosfor ve çinko içerir.
-Kan şekerini dengeler.
-Anne sütüne en yakın besleyicidir.
-Hücre yaşlanmasını geciktirir.
-Kansere karşı koruyucudur.
-Yorgunluk ve strese iyi gelir.
-Bağırsak florasını düzenler ve kolon kanserine karşı korur.
-Düzenli kullanımda kalbe çok faydalıdır.
ZEYTİNYAĞININ BESİN İÇERİĞİ
Bir çorba kaşığı (13,5 g) zeytinyağı aşağıdaki besinleri içerir:
Kalori: 119
Doymuş yağ: 1.86 g (%14)
Tekli doymamış yağ: %73 (çoğunlukla oleik asit)
E Vitamini: 1.9 mg (Günlük ihtiyaç duyulan değerin %13’ü)
K Vitamini: 8.13 mcg (Günlük ihtiyaç duyulan değerin %7’si)