Zemini çöken okulda rapor skandalı...

Zemini çöken okulda rapor skandalı...

Zemini çöken okulda rapor skandalı...

Zemini çöken okul tahliye raporu bekliyor
Diyarbakır’da  912 öğrencinin olduğu okulun zemininin çökmesi ve duvarlarda çatlaklar oluşmasına rağmen eğitim sürüyor. Onarım için hâlâ Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ödenek bekleniyor. Çınar Kaymakamı Hasan Tanrıseven ise, “Okulun tahliye edilmesine ilişkin  elimize gelen resmi bir rapor veya yazı yok. Olsa hemen tahliye ederiz” dedi. Çınar ilçesindeki  Fatih İlköğretim Okulunun  446’sı kız  912 öğrencisi  korku içinde derslere girerken, veliler, “Önlem için felaket yaşanması mı gerekiyor?” diye yetkililere soruyor.

Acil onarım isteğine cevap yok
Kaymakamlıkça bir süre önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne okulun depreme dayanıklılık ve güçlendirme işlemlerinin acilen yapılması amacıyla gönderilen yazıya ise şu ana kadar cevap alınamadığı belirtildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de Milli Eğitim Bakanlığı’ndan söz konusu okul binasının projelerinin ivedi olarak yaptırılabilmesi için ödenek talebinde bulunduğu, ancak, Bakanlıktan henüz ödenek gelmemesi nedeniyle çalışmalara başlanamadığı bildirildi. 

912 öğrencinin hayatı bürokrasinin hızına bağlı!
Fatih İlköğretim Okulunun  446’sı kız  912 öğrencisi, çöken zemin ,çatlayan duvarlı okulda derslere giriyor. Bürokrasi hızlanır rapor yetişirse, tahliye işlemleri ya da onarım yapılacak. Kaymakamlık ise, okul binasındaki durumu defalarca İl Milli Eğitim müdürlüğüne ilettiklerini  ancak netice alamadıklarını belirtti.