Zehir gibi ekşi mandalina 10 dakikada bala dönüşüyor. Japonların kullandığı yöntem sızdı

Zehir gibi ekşi mandalina 10 dakikada bala dönüşüyor. Japonların kullandığı yöntem sızdı

Mandalina, kışın en çok sevilen meyvelerden biridir. Bazıları ekşi mandalina sevse de çoğunluk tatlı mandalina arar. Fakat bazen aldığımız mandalinalar ekşi olabiliyor. Japonların bulduğu yöntemle mandalinalarınız 10 dakikada tatlılaşıyor.

Haber Global’in verdiği bilgilere göre, ekşi mandalinayı tatlı hale getirecek yöntemi Japonlar yüzyıllardır kullanılıyor. Bu doğal yöntem çok basit. Ekşi mandalinaları tatlı yapmak için sadece bir tencere ve çok buza ihtiyacınız olacak. Tencereye çok buz koyun ve mandalinaları buzun içine atın. Mandalinalar buzda soğudukça ekşilikleri gidecek ve tatlılaşacak.

Ayrıca kış meyvesi olan mandalina soğukta olgunlaşıp tatlılaşır. Mandalinalarınız yeterince olgun değilse evde soğuk bir ortam yaratarak mandalinalarınızı tatlı yapabilirsiniz. Sonra tatlı mandalinalarınızın tadını çıkarabilirsiniz.

YARARLARI SAY SAY BİTMİYOR

Mandalina, kışın bolca yetişen ve C vitamini bakımından zengin bir meyvedir. Kış aylarında sıkça karşılaşılan hastalıklardan korunmak için mandalina tüketmek çok faydalıdır. Mandalinanın sağlığa olan yararları saymakla bitmez.

Mandalina, soğuk algınlığına karşı etkilidir. Turunçgiller grubunda olan mandalina, içindeki C vitamini ile soğuk algınlığına neden olan mikropları uzaklaştırır. Mandalinanın sağlığa olan diğer faydaları da şunlardır:

Mandalina, bağışıklık sistemini güçlendirir. Stres, yetersiz beslenme gibi faktörler bağışıklık sistemini zayıflatır ve hastalıklara davetiye çıkarır. Mandalina, C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini destekler ve hastalıklara karşı direnç sağlar.

Mandalina, kansere karşı korur. Mandalina, hücre hasarını önleyen fitokimyasallar içerir. Bu fitokimyasallar, antikanserojen etki gösterir ve hücrelerin kanserleşmesini ve tümörlerin büyümesini engeller. Mandalina, bu özelliği ile kanserden korunmada yardımcı bir meyvedir.

Mandalina, kan şekerini düzenler. Şeker hastaları, şeker oranı yüksek yiyeceklerden kaçınmalıdır. Mandalina, glisemik indeksi düşük bir meyvedir. Yaklaşık 100 gram mandalina sadece 53 kalori içerir. Bu da meyve şekerinin yükselmesini önler.

KOLESTEROL SEVİYESİNİ DÜŞÜRÜR

Mandalina, şeker hastaları için uygun bir meyvedir ama aşırı tüketilmemelidir. Mandalina, kolesterolü düşürür. Mandalina, antioksidan özelliği ile kolesterol seviyesini düşürür.

Ayrıca C vitamini, kalp sağlığını korur ve kalp hastalıklarını azaltır. Mandalina, tansiyonu dengeler.

Mandalina, potasyum ve sodyum oranı dengeli bir meyvedir. Potasyum, tuzun tansiyonu yükseltmesini engeller. Potasyum zengini sebze ve meyveler tüketmek, tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

Mandalina, göz sağlığını korur. Göz sağlığı için karotenoid içeren besinler önemlidir. Karotenoid, göz sağlığını destekler. Mandalina, A vitamini ve karotenoid bakımından zengin bir meyvedir. Bu sayede sarı nokta hastalığı gibi göz hastalıklarından korur. Ayrıca gözdeki basıncı azaltır ve göz sağlığını iyileştirir.

Mandalina, cildi güzelleştirir. Vücudumuz, çevresel faktörlerden dolayı hasar görür. Mandalina, serbest radikallerin cilde verdiği zararı azaltır. Böylece cildi korur ve güzelleştirir.

frukt-citrus-plod-mandarin.jpg

1.jpg

İlgili Haberler