Zapsu'nun istifası bedel ödetecek mi?

Zapsu'nun istifası bedel ödetecek mi?

Zapsu'nun istifası bedel ödetecek mi?

“AKP’ye Yahudi lobileri tarafından verilen dış desteğin devam edip etmeyeceği tartışılırken ‘Reis’in onayı da etkili olacak”

Başbakan’a yakın isimlerden, AKP Kurucular Kurulu üyesi ve partinin MKYK üyesi olan Cüneyt Zapsu’nun geçtiğimiz günlerde MKYK’dan sürpriz istifası Ankara kulislerinde heyecanla karşılandı. Bu istifanın perde arkası ile ilgili olarak ise birçok fısıltı yayılıyor. AKP kurmayları Zapsu’nun istifasının şu aşamada hayırlı bir olay olacağına karar vermişler. Son kararı veriecek kişi “Reis” de bu istifayı onayladıktan sonra, istifanın gerçekleştiği ileri sürülüyor. Bu konuda söylenen bir başka fısıltı ise çok daha ilginç: Söylentiye göre Zapsu’nun istifasının bedelinin AKP’ye büyük olacağı iddiası var. Zapsu’nun istifasının ardından AKP’ye verilen dış desteğin özellikle de Yahudi lobisinden gelecek desteğin kesileceği iddialar arasında yeralıyor. Bu istifadan sonra AKP’nin dış bağlantılarının çok daha değişik bir şekilde seyredeceği söylentileri başkent Ankara  kulislerinde en çok konuşulan konular arasında.

’Çizmeli Adam’ın dostu
Cüneyt Zapsu’nun en önemli özelliklerinden biri, AKP’nin özellikle ABD bağlantısını gerçekleştiren kişi olması. Zapsu’nun ABD’deki en büyük dostlarından olan Grenville Byford, namı diğer “Çizmeli Adam” ın, AKP kurulduktan sonra yaptığı yardımlar, unutulacak, gözardı edilebilecek cinsten değil. Çok iyi Türkçe konuşan ve işadamlığını bırakıp, Türkiye ile ilgili çalışmalar yapan Çizmeli Adam, Ocak 2002’de, henüz AKP iktidarda dahi değilken, Zapsu ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan’ı ABD’ye getirtmiş ve Erdoğan’ı Yahudi kuruluşu CSIS’in önüne çıkarmıştı. Ayrıca o gezide, Erdoğan’ın Karanlıklar Prensi Perle ile görüşmesini de Zapsu ve Çizmeli Adam
sağlamıştı.