Yusuf Tekin kıyafet skandalı hakkında konuştu: Üzüntü duyuyorum. Huzursuzum

Yusuf Tekin kıyafet skandalı hakkında konuştu: Üzüntü duyuyorum. Huzursuzum

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kocaeli'de bir lisenin mezuniyet törenine katılmak isteyen kız öğrencilere yönelik kıyafet krizine ilişkin "Gerekli incelemeleri ve işlemleri yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki bir lisenin mezuniyet töreninde liseli kız öğrenciler, kıyafet yönetmeliğine uymadıkları söylenerek törenin yapılacağı alana alınmadı.

Öğrenciler ve aileleri, okul yönetimine tepki gösterdi, olaylar büyüdü ve bölgeye jandarma ekibi sevk edildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, kıyafet skandalını araştırmak için 2 eğitim müfettişinin görevlendirildiği açıklandı.

Yıllık Değerlendirme Basın Toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kocaeli’de yaşanan kıyafet skandalına ilişkin açıklama yaptı.

Yaşanan olaya ilişkin sürecin başından itibaren incelenmesi gerektiğini ifade eden Bakan Tekin, “Bizim 76 bin okulumuz var, ben üzüntü duyuyorum ve tartışmalar bu yöne evrildiği için huzursuzum. Maalesef medyada bu tür olaylar speküle edilerek veriliyor.” dedi.

Bakan Tekin şu ifadeleri kullandı:

“Olayın başlangıç noktası, okul müdürü bir kontenjan veriyor öğrencilere. Bir kapasite doğrultusunda misafir ediliyor öğrenciler ve misafirleri mezuniyet töreninde. Öğrenciler fazla kişi ile geldiği için yaşanmış bir olay. İlçe milli eğitim müdürümüz hızlıca olay yerine geliyor ve problemi çözüp hızlıca öğrencilerin mezuniyet törenine katılmasını sağlıyor. Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olay. Gerekli işlemleri yapacağız.

ekran-goruntusu-2024-06-14-112941.png

67408-1.jpg

67408-2.jpg

67408-3.jpg

67408.jpg

İlgili Haberler