Yurtta büyük coşku

Yurtta büyük coşku

Yurtta büyük coşku

23 Nisan’ı coşkuyla gururla kutladık
Törene, Uluslararası Çocuk Şenliğine katılmak için yurt dışından gelen çocuklar da katıldı. Törene katılan çocukların mutluğu yüzlerine yansımıştı.

Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan, gencinden yaşlısına herkesi bir araya getirdi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, KKTC’de ve dış temsilciliklerde törenlerle, gurur ve coşkuyla kutlandı. Ata’mızın yarının büyükleri olarak gördüğü ve onlara böyle anlamlı bir bayram armağan ettiği çocuklarımızla birlikte tüm Türkiye çoştu.  Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda öğrencilerin yaptığı renkli  gösteriler büyük alkış aldı. Çocuklar ellerinde bayraklarla tören geçişi yaptı. İstanbul’da ise Taksim meydanında başlayan törenler, Ali Sami Yen Stadı’ndaki gösterilerle devam etti.  Bütün yurtta olduğu gibi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de geçit törenlerine çok sayıda vatandaş katıldı. Başkent Lefkoşa’da Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen törende KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı  Rauf Denktaş’a sevgi gösterileri yapıldı.

* Sarıca köyü öğrencileri 23 Nisan Bayramı’nı gönüllerince, neşe içinde kutladılar. Ellerinde
bayraklar, düzenlenen çeşitli etkinliklere katıldılar.

* Karataş ilçesi, Tuzla beldesinde öğrencilerin düzenlediği gösteriler alkış aldı. Annesinin kucağındaki bebek de ablaları ve abilerini bayrak sallayarak izledi.
 

KKTC’de de Bayram vardı
Bayram coşkusu KKTC’yi de sardı. Atatürk Stadyumu’ndaki  törende Türk ve KKTC bayrakları vardı. Törene 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da katıldı. 


Millet, egemenliğine sahip çıktı
Vatandaş, bağımsızlığını yabancılara vermek için AB’ye teslim bayrağı açanlara karşı tek yürek oldu. 23 Nisan törenlerini mitinge çevirdi

* Atatürk Stadı’ndaki gösteriler  renkli görüntülere sahne oldu. Kırmızı- beyaz elbiseli minikler ellerinde bayraklarla yürüdü

Minik komutan
İstanbul 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Bayram kutlamaları kapsamında makamını, temsili olarak 5. sınıf öğrencisi Mustafa Keçebaş’a devretti. Keçebaş, ziyarette, askeri dikimevinde özel olarak yaptırılan Orgeneral rütbeli asker üniforması giydi.


Millet, kendisine emanet edilen Milli Egemenliği, AB’ye devretmek için çırpınanlara karşı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nda tek yürek oldu. Çocukların yanısıra analar, babalar, içinde ulusal egemenlik şuuru olan, “Ne Mutlu Türküm” diyen milyonlar ellerinde bayraklar, Milli Egemenliklerine ve Cumhuriyet’e sahip çıktılar.  7’den 70’e vatandaşlar,  Büyük Önder Atatürk’e saygı ve sevgilerini sunmak için Anitkabir’e koştu.

Türkiye Anıtkabir’deydi
Bayram dolayısıyla düzenlenen törenlerin ardından Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı. Çocuklar, ellerinde Türk bayrakları ve çiçeklerle, kendilerine bu bayramı armağan eden Atatürk’ün kabrini, sevgi ve saygıyla  ziyaret ettiler.Yurdun çeşitli yerlerinden çocuklarıyla gelen vatandaşlar, Atatürk’ün mozolesi önünden “saygı geçişi” yaptılar. Birçok yetişkin bu sırada dualar okurken, çocuklar da ellerindeki çiçekleri mozoleye koydu.

* 23 Nisan kutlamalarına davet edilen Irak’lı çocuklar da, Kocaeli şehir Stadı’ndaki geçit törenine katıldı.

* Keçebaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman’ın yerini aldı.

* Çocuklar, Atatürk’ün hediyesi olan bayramda ellerinde trampetlerle gösteri yaptı.

23 Nisan logosuyla çıktı
Google dün, Türkiye ana sayfasında 23 Nisan özel logosuyla çıktı. Google’ın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için açtığı yarışmada birinci seçilen Aytuğ Fidan’ın tasarladığı özel logoya tıklandığında ise 23 Nisan Bayram’ı resimleri geliyor.