Yüreğimiz ağzımıza geldi!

Yüreğimiz ağzımıza geldi!

Yüreğimiz ağzımıza geldi!

‘Olası faciayı önledik’
Yerleşim birimlerinin önüne kadar geldikten sonra kontrol altına alınan yangınla ilgili bilgi veren Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ve İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi; 20 hava aracı, 500 orman işçisi, 70 arazöz, 10 iş makinesi ile doğabilecek bir faciayı 4 saat içinde önlediklerini söyledi.

İzmir’in Çiçekli köyünde çıkan yangın, Bornova sırtları ve Evka 3 semti yakınlarındaki yerleşim birimlerinin önüne kadar geldi.
4 saatlik bir mücadelenin sonucunda yangın kontrol altına alındı.

İzmir’in Bornova ilçesinde çıkan orman yangını tamamen kontrol altına alınırken, yangında yaklaşık 200 hektarlık alan kül oldu. İzmir’in Çiçekli köyünde önceki gün saat 15.30 sıralarında başlayan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek yerleşim yerlerini tehdit eden orman yangınına İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri müdahale ederek evlere sıçramasını önledi. Yaklaşık 4 saatlik müdahalenin ardından yangın dün saat 20.00 sıralarında Bornova sırtları ve Evka 3 semti yakınlarında kontrol altına alındı. Yangın sonucu 200 hektarlık alan kül olurken, ormanla iç içe olan Evka-3 semtinde bazı vatandaşla dumandan etkilendi. Evka-3 semti sağlık ocağına gelen vatandaşlara müdahale edilirken, çok sayıda 112 Acil Servis ve AKS 110 ekibi de hazır tutuldu. Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ve İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi de yangın yerinde çalışmalara bizzat katıldı. Ekipleri yönlendiren Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, “Bölgenin tüm hava gücünü kullanarak yangını kontrol altına alabildik. Bu yangına 20 adet hava aracı ile müdahale ettik” dedi.

Muğla’da ormana giriş yasaklandı
Muğla Valiliği, sıcaklık ve nem oranlarının artması üzerine il genelinde halka açık tutulan piknik ve mesire yerleri hariç ormanlık alanlara girişi yasakladı. Muğla Valisi Ahmet Altıparmak’ın imzasıyla kaymakamlıklar ile kurum kurum ve kuruluşlarına gönderilen genelgede, orman yangınları açısından en hassas döneme girildiğine, ormanların korunması konusunda tüm bireylerin duyarlı olmaları istendi.