Yüreği yaralı şehit anaları meydanlarda

Yüreği yaralı şehit anaları meydanlarda

Yüreği yaralı şehit anaları meydanlarda

Bölücülüğe karşı tek ses, tek yürek
Terör örgütü PKK üyelerinin teslim olması sırasında yaşananlar, dün de Kütahya ve Kayseri’de düzenlenen miting ve yürüyüşlerle protesto edildi. Kayseri’de, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan sivil toplum örgütü temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, bazı partilerin il başkanları, CHP Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Bulut, eski MHP Milletvekili Hamdi Baktır ve vatandaşlar, Talas Yolu’ndan şehitliğe kadar yürüyüş yaptı.

PKK’ya lanet yağdı
Gruptakiler, “Vatan sana canım feda”, “Mehmet’e uzanan eller kırılsın”, “Ne Mutlu Türküm diyene”, “Kahrolsun PKK”, “Kandil Apo’ya mezar olacak”, “İmralı Apo’ya mezar olacak”, “Hepimiz askeriz, PKK’ya yeteriz”, “Her şey vatan için” diye slogan attı. Şehitliğin önünde yapılan konuşmaların ardından şehit mezarları ziyaret edilip dua okundu. Grup, daha sonra, slogan atarak dağıldı. Kütahya’da ise  Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Dul ve Yetimleri Derneği Şubesince düzenlenen miting Zafer Meydanı’nda yapıldı. Kamu-Sen İl Temsilcisi Mehmet Karabekir, mitingde yaptığı konuşmada, “demokratik açılım” adı altında insanların ayrıştırıldığını iddia ederek, “Bölücülüğe karşı tek ses, tek yürek olan Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmesine yönelik hiçbir girişime müsaade etmeyecek” dedi. Grup, konuşmaların ardından sloganlar atarak, Cumhuriyet Caddesi’nde yürüyüşe geçti. Yürüyüşe, ev ve iş yerlerinin balkonlarından Türk Bayrağı sallayan vatandaşlar da destek verdi.


Şehit yakınlarından özür dilenmeli
Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, gazi ve şehit yakınlarının dün Ankara’da gerçekleştirdiği eylemde polise müdahale emri veren idari ve siyasi sorumluların, gazi ve şehit yakınlarından özür dilemesi gerektiğini ifade etti. Akay yaptığı açıklamada, “Teröre ve anarşiye binlerce şehit vermiş Türk Polisinin, gazi ve şehit yakınlarının haklı ve meşru tepkisine müdahale etmesi yakışık almamıştır. Dağdan inen ve pişman olmadıklarını açıkça ifade eden 34 PKK’lı ile birlikte binlerce araç ve on binlerce kişinin Habur, Silopi, Cizre, Nusaybin, Mardin, Kızıltepe ve Diyarbakır hattında sergiledikleri sirki andıran densizliklerine, örgüt başının posterlerine, yasa dışı sloganlarına, kamu düzeninin, asayişin ve güvenliğin ihlal edilmesine olağanüstü bir sabır gösteren Hükümetin, sınırlı sayıdaki gazi ve şehit yakınının eylemine karşı güç kullandırması akıl tutulmasıdır” diye konuştu.  (ANKA)