Yurdun batısı fırtınaya teslim

Yurdun batısı fırtınaya teslim

Yurdun batısı fırtınaya teslim

Marmara, Ege ve Akdeniz’de sağanak yağış ve fırtına, hayatı felç etti. İstanbul ve Çanakkale Boğazı’nda vapur ve deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Yağışlar, Doğu Anadolu dışında tüm yurtta etkili olmaya devam edecek.  


Fırtına batıyı fena vurdu
Marmara, Akdeniz ve Ege’de fırtına ile yağış hayatı felç etti. İstanbul ve Manisa’da çatılar uçtu
Yağışlar Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Bolu, Düzce, Eskişehir ve Çankırı ile Ankara’nın kuzey ve batı ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Muğla’da yağmur ve şiddetli rüzgar, özellikle Bodrum, Marmaris ve Fethiye’de denize açılan balıkçıları zor durumda bıraktı. Muğla’nın Karabağlar Yaylası ve Düğerek mevkisinde tarım arazileri su altında kalırken, Antalya’nın Konyaaltı Plajı’nda, şiddetli rüzgarın etkisiyle yüksek dalgalar oluştu.

Deniz ulaşımı iptal
İstanbul’da dün sabahtan itibaren etkili olan yağışlı hava ve lodosunda etkisiyle Zeytinburnu sahilinde dev dalgalar oluştu. Lodos nedeniyle İDO iç ve dış hat seferlerini iptal etti Çanakkale Boğazı’nda da fırtına nedeniyle durdurulan Gelibolu-Lapseki araba vapuru seferleri akşam saatlerinde normale döndü.

Çatı felaketini ağaçlar önledi
İstanbul’da şiddetli lodos nedeniyle Zeytinburnu Veliefendi Mahallesi Çimen Sokak’ta bulunan 6 katlı binanın çatısının bir bölümü uçtu. Çatıdan kopan parçalar sokaktaki araçların üzerine düşerken, olay sırasında kimsenin olmaması can kaybını önledi. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde de özel bir şirkete ait alış veriş merkezinin 100 metrekare büyüklüğünde sactan yapılmış çatısı, yerinden çıktı. Binanın üstünden kayarak cadde ortasına düşen çatı, sokaktaki çam ağaçlarına balkonlara çarpınca hızı yavaşladıktan sonra yere düştü. Vatandaşların olayı görerek kaçışması büyük bir faciayı önledi.