MasterChef izleyicilerinin merak edip araştırdığı lezzetler arasında yer alan Yüksük çorbası, Adana'nın vazgeçilmez lezzetleri arasındadır İçinde bulunan nohut, mantı ve et suyuyla ağızda enfes bir tat bırakan yüksük çorbası tarifini sizler için hazırladık. Peki, Yüksük çorbası nasıl yapılır? 10 Ekim MasterChef 2020 Yüksük çorbası tarifi ve malzemeleri.
Yüksük Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı dondurulmuş mantı
2 su bardağı haşlanmış nohut
6,5 su bardağı et suyu
3 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tuz
Yüksük Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi
Mantıları dondurulmuş olarak hazır almak yerine evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Nohutları kendiniz haşlayabileceğiniz gibi, haşlanmış olarak hazır da alabilirsiniz. Et suyunu kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi, hazır et bulyonlardan da kullanabilirsiniz.
Yüksük Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Tereyağını bir tencerede eritin ve üzerine salçayı ilave edip bir kaç dakika kavurun.
Üzerine et suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Et suyu kaynadığında içerisine mantıları ve haşlanmış nohutları ilave edin.
Ardından tuz ve naneyi ekleyip, mantılar yumuşayana dek yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.
KAYNAK: ACUNN.COM