Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı zor durumda bırakıyor.
Bu sefer de Japonya''da bir akvaryumda yaşayan hayvanları vurdu.
Yüksek enflasyon nedeniyle yem fiyatları artınca, akvaryumdaki hayvanlara da daha düşük kaliteli ve ucuz yem verilmeye başlandı.
Japonya''da bir akvaryum artan maliyetler nedeniyle penguen ve su samurlarının yemlerini değiştirdi kalitesi daha düşük ve maliyeti az yemler tercih etti.
Bunun üzerine akvaryumda yaşayan hayvanlar da kalitesiz yemleri yemeyi tercih etmedi. Resmen elinin tersiyle ittiler, beğenmeyip geri bıraktılar.
Japonya''daki akvaryumda bulunan penguen ve su samurları, yükselen enflasyon nedeniyle hayvanlara verilen yem kalitesinin düşürülmesi nedeniyle kendilerine sunulan yemleri reddediyor.
Japonya''da bir akvaryum artan maliyetler nedeniyle penguen ve su samurlarının yemlerini değiştirerek kalitesi daha düşük yemler kullandı.
ENFLASYON AKVARYUMU DA VURDU
Japonya''daki enflasyon, Kanagawa bölgesinde bulunan Hakone-en Akvaryumu''nu da vurdu.
Akvaryum yetkililerine göre bakımını üstlendikleri penguen ve su samurları son haftalarda yemek seçmeye başladı.
Yüksek enflasyon oranları nedeniyle yem fiyatları artınca, akvaryumdaki hayvanlara da daha düşük kaliteli ve ucuz yem verilmeye başlandı. Ancak bu durum hayvanların hoşuna gitmedi.
Hayvanların ''bir şeylerin yolunda gitmediğini sezdiğini'' belirten Akvaryum Müdürü Hiroki Shimamoto, "Hayvanlar önce yemi ağızlarına alıyor ancak daha sonra beğenmeyip yere geri bırakıyor" dedi.
JAPONYA''DA ENFLASYON ZİRVEDE
Japonya''da çekirdek tüketici enflasyonu Nisan''da yedi yıldır ilk kez Japonya Merkez Bankası''nın (BOJ) yüzde 2 hedefini aşarak yüzde 2.1''e çıktı.
Japonya''da en yüksek yıllık enflasyon kaydedildi.
Japon para birimi yen, ABD doları karşısında 23 yılın en düşük seviyesini gördü.
Japonya merkezli Kyodo haber ajansının aktardığına göre, Ukrayna kriziyle birlikte artan petrol fiyatları tüm tedarik zincirlerini olumsuz yönde etkilerken, ülke son 40 yılın en ani fiyat artışlarını yaşıyor.
Bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 8,6 olarak belirlenen tüketici enflasyonu ve ikinci defa negatif olarak kaydedilen güven endeksi ülkedeki ekonomik sıkıntının boyutlarını gözler önüne sererken, yapılan bir kamuoyu anketinde Japonların yüzde 64,1''inin Başbakan Fumio Kişida''nın performansını yetersiz bulduğu ortaya çıktı. Söz konusu ankette artan gıda ve diğer günlük ihtiyaç maddeleri fiyatlarından olumsuz etkilenenlerin oranı ise yüzde 77,3 olarak açıklandı.
Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, geçen hafta yaptığı bir konuşmada tüketicilerin fiyat artışlarına karşı daha "toleranslı" hale geldiğini söylemiş ve kendisine gösterilen şiddetli tepkinin ardından özür dilemek zorunda kalmıştı.